Cumhuriyet Meclisine tarihi çağrı

Bu tarihi fırsatı görmezden gelmek ve elinin tersiyle itmek, gelecek kuşaklara veremeyeceğimiz bir hesabın sırtımıza yüklenmesi anlamına gelecektir.


Rum Yönetimi’nde Papadopulos’un seçimi kaybetmesinin arkasına saklanarak Kıbrıs Türklerine zaman kaybettirmek, elimize geçmiş olan tarihi fırsatı tepmek için bir mazeret olarak kullanılamaz.


Papadopulos’tan önce de KKTC vardı, sonra da var olacaktır. Bağımsızlığı için mücadele etmeyen bir ulus, bağımsızlığı ve özgürlüğü hak edemez.


Son günlerde Kosova’nın bağımsızlığı ile gündeme gelen olumlu hava, Rusya federasyonu Devlet başkanı Vladimir Putin’in aşağıdaki sözleri ile yeni bir boyut kazanmıştır.


“Birilerini gücendirecek bir şey söylemek istemiyorum.
Aslında Kuzey Kıbrıs 40 yıldır bağımsız.
Niye tanımıyorsunuz?
Avrupalılar, çifte standart uygulamaktan utanmıyor musunuz?”


Putin’in bu sözleri, bizim yıllardır haykırdığımız Batı’nın çifte standardının ifşa edilmesi anlamında çok büyük bir fırsattır.


Kosova’nın bağımsızlığı ve Rus liderin bu açıklamalarını kullanarak yeni bir atılım yapmadığımız takdirde, bu tarihi fırsatı kaçırmış olacağız.


Bu düşünceler ile Cumhuriyet Meclisi’nin bütün üyeleri ile toplanarak aşağıdaki Karar’ı almasını ve bütün dünyaya ilan etmesini öneriyorum.



“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının demokratik seçimler ile seçilmiş temsilcilerinin oluşturduğu KKTC Cumhuriyet Meclisi olarak Kosova’nın bağımsızlığını destekliyor ve bağımsız Kosova’nın devletini alkışladığımızı bütün dünyaya ilan ediyoruz.


1983 yılında ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üzerinde uygulanan insan haklarına aykırı ve haksız bütün izolasyon ve ambargoların derhal durdurulmasını bütün dünyadan talep ediyoruz.


Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in vurguladığı gibi, Kıbrıs Türk halkı, 34 yıldır bağımsız olarak yaşamakta ve özellikle Avrupa ülkelerinin çifte standarda dayalı politikaları nedeniyle dünyadan soyutlanmaya çalışılmaktadır.


Kıbrıs adasının Kuzey’inde bağımsız bir devlet olarak onurlu biçimde var olmaya devam eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin BM üyesi bütün ülkeler, özellikle Avrupa Birliği üyesi ülkeler tarafından uluslararası toplumun bağımsız ve egemen bir üyesi olarak tanınmasını talep etmekteyiz.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bağımsız ve egemen bir devlet olarak yaşamaya devam etmek kararlılığındadır.


Saygılarımızla bütün dünyaya ve vatandaşlarımıza duyurulur.”


Bu önemli Meclis Kararı, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin saygınlığını daha da arttıracaktır.


Haydi KKTC Cumhuriyet Meclisi !


 


*Yrd. Doç. Dr. Siyaset Bilimci

706510cookie-checkCumhuriyet Meclisine tarihi çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.