Cumhuriyet soruşturmasına 3 savcı daha

Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik yürütülen soruşturmaya yardım için 3 savcı daha görevlendirildi. Gazetecilerin savcılık ifadeleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde alınacak.

Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasına 3 savcı daha yardım edecekCumhuriyet Gazetesi yöneticileri hakkında “PKK ve FETÖ terör örgütlerine üye olmamakla birlikte bilerek yardım etmek” suçundan başlatılan soruşturmaya yardım için 2 başsavcıvekili ve 1 savcı daha atandı. Yeni görevlendirilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz, Başsavcıvekili Zafer Koç ile Terör ve Örgütlü Suçlar bürosu Cumhuriyet savcılarından Özgür Metin’in ifadelerin alınmasına yardım edecekleri öğrenildi.

SORGULAR EMNİYET’TE YAPILACAK

Şüphelilerin savcılık sorgularının emniyette yapılacağı, görevlendirilen savcıların emniyete giderek ifade alacağı belirtildi. Öte yandan gözaltına alınan yöneticilerin polisin soruları karşısında susma haklarını kullandıkları öğrenildi. Soruşturma savcısı ise Murat İnam’ın dosyadaki görevine devam ettiği, emniyetteki ifade işlemlerine katılacağı öğrenildi.

SAVCININ FETÖ’DEN YARGILANDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Cumhuriyet ile Cumhuriyet Vakfı yöneticisi 17 kişi hakkında soruşturma yürüten Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam’ın, 54 hâkim-savcı hakkında açılan FETÖ davasında sanık olduğu ortaya çıkmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bir davada yargılanan kişiye bu tür bir soruşturmanın verilmesini ben de bir talihsizlik olarak görüyorum. Olmaması daha doğrudur” demişti.

2025170cookie-checkCumhuriyet soruşturmasına 3 savcı daha

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.