Cumhuriyet’in 84’ncü yılı kutlanıyor

Cumhurbaşkanı Gül başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret edecek. Gül, TBMM’de kutlamaları kabul edecek. Atatürk Kültür Merkezi tören alanında resmi geçit töreni düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Gül, törenin ardından Çankaya Köşkü’nde resepsiyon verecek.


MESAJLAR


Cumhurbaşkanı Gül: ‘Cumhuriyetimiz kurulurken bu ülkenin dört bir yanından çıkıp bu vatanın bağımsızlığı uğruna cephelerde can veren şehitlerimiz neyse, bu kez Cumhuriyetin bekası için terörle mücadele ederken canlarını feda eden şehitlerimiz de bizler için aynıdır.


TBMM Başkanı Toptan: Türkiye teröre teslim olacak bir ülke değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi zorluklarla kurulduğunu hatırlayın; o günkü azim ve inancı hala muhafaza ediyoruz. Şüphesiz en büyük gücümüz budur…


Başbakan Erdoğan:  Bu anlamlı günde aziz Türk milletinin kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına bir kez daha en anlamlı cevabı vereceğine inanıyorum.


Orgeneral Büyükanıt: Son günlerde meydana gelen ve hepimizi çok üzen terörist saldırılardan büyük üzüntü duyuyor, kahraman şehitlerimizin acısını en derinden hissediyoruz. Ancak, bu acılar, bizim mücadele azmimizi artırmaktadır.


CHP Genel Başkanı Baykal: Cumhuriyetimizin 84. yılını kutladığımız bu gün, etnik ayrışmayı kabul etmeyen bir millet anlayışını, uluslaşma sürecini ve laik Cumhuriyet’i kararlılıkla sahiplenme, savunma ve koruma günüdür.

1049880cookie-checkCumhuriyet’in 84’ncü yılı kutlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.