Cumhuriyet’in 96. yıldönümü kutlanıyor

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının çağdaş, laik, demokratik Türkiye hedefiyle ilan ettiği Cumhuriyet’in 96. yıldönümünü tüm yurtta renkli etkinlikler kutlanacak. Başkent Ankara’da ilk tören saat 11.00’de Anıtkabir’de düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Cumhuriyetin ilanının 96’ncı yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakacak. Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğinde Beştepe’de kabul töreni düzenlenecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören belediyeleri meşaleli yürüyüşler düzenleyecek. Kutlamalar kapsamında, Athena Anıtpark’ta, Cem Adrian ise Yenimahalle’de sahneye çıkarak, bu kez şarkılarını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için seslendirecekler.

İSTANBUL’DA GEÇİT TÖRENİ VATAN’DA

İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İstanbul Valiliği’nin dün Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu, siyasi parti temsilcileri, gaziler, çeşitli dernek temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Beşiktaş Demokrasi ve Cumhuriyet Anıtı ile Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda da düzenlenen törenlerle Atatürk anıtlarına çelenk konuldu. İstanbul Valiliği’nde bugün ise saat 09.30’da tören yapılacak. Kutlama ve geçit töreni de saat 10.30’da Fatih’teki Vatan Caddesi’nde yapılacak.

RESEPSİYONLAR ALKOLSÜZ

Dışişleri Bakanlığı’nın yurt dışı temsilciliklerindeki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarında “Barış Pınarı Harekâtı” gerekçe gösterilerek alkol servisini yasaklandığı öğrenildi. Bakanlık, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yurtdışı temsilciliklerine “acil” kodlu bir mesaj göndererek, Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle 29 Ekim resepsiyonlarında alkollü içki servisi yapılmaması talimatı verdiği belirtildi. Mesaj ile, tüm büyükelçilik ve konsoloslukların bu konuda bilgilendirildiği öğrenildi.

‘VİSKİ İSKİ İÇİP BALOLARDA FİNK ATANLAR’

Eski AB Bakanlığı Müsteşarı ve Emekli Büyükelçi Haluk Ilıcak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yeni Akit’te çıkan bir makale üzerine Dışişleri Bakanlığı bir genelge ile yurtdışında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda içki servis edilmesini yasaklamış. Laik Türkiye Cumhuriyeti?” ifadelerini kullandı. Ilıcak’ın sözünü ettiği, Yeni Akit gazetesinden Vehbi Kara’nın “Asker Canıyla Mücadele Ederken Monşerler Balolarda Geziyor” başlıklı 14 Ekim tarihli köşe yazıda ise, şu ifadeler yer almıştı:

“Yıllarca viski içip balolarda fink atan ve güya yurtdışı temsilciliklerimizde çalışan hariciye mensuplarının ne derece kötü bir durumda olduğu artık çok net olarak anlaşılmaktadır. Özellikle Avrupa ve Arap ülkelerinde bu monşerler kamuoyunun Türkiye aleyhine geçmesinde mühim roller oynamışlardır. (…) Nasıl ki Mehmetçik terör örgütleri ile canla başla mücadele ermektedir. Aynı şekilde hariciye mensupları da içki içmeyi bırakıp ülkemiz menfaatlerini korumak zorundadır, vesselâm…”

2346250cookie-checkCumhuriyet’in 96. yıldönümü kutlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.