Da Vinci Şifresi temize çıktı

Hakim, Dan Brown’un bu iki yazarın kitaplarından alıntı yapmadığı hükmüne vardı.

Tarihçiler Michael Baigent ve Richard Leigh tarafından açılan davada Dan Brown, kitaptaki fikirlerini iki yazarın “The Holy Blood and the Holy Grail” (Kutsal Kan ve Kutsal Kase) adlı kitabından almış olmakla suçlanmıştı.

Söz konusu kitap Dan Brown’unkinden yaklaşık 20 yıl önce, 1982’de yazıldı.

İki yazar hem Dan Brown’un kitabını hem de kendi kitaplarını basan Random House yayımevini telif haklarını koruyamadığı gerekçesiyle dava etti. Kitabın üçüncü yazarı Henry Lincoln ise davaya taraf olmadı.

Mahkemenin kararından sonra açıklama yapan Dan Brown da, “bu kararın, bu iddianın erdemden yoksun olduğunu gösterdiğini” söyledi.

Bu iki yazarın, kendisini dava etmesinden hala şaşkın olduğunu ifade eden Brown, bir yazar olarak bugünkü sonuçtan memnuniyet duyduğunu belirtti. Brown savunmasında, fikirleri ve kitabının öyküsü oluşuncaya dek 2 yazarın kitaplarını okumadığını ve kitabına yönelik tepkilerine çok şaşırdığını bildirmişti.

Her iki kitapta da İsa Peygamber’in Magdalalı Meryem (Mary Magdalene) ile evlenmiş olduğu ve dünyaya gelen çocuğunun soyundan gelenlerin hala yaşadığı öne sürülüyor.

Dan Brown, kendi kitabında Kutsal Kan, Kutsal Kase’nin teorilerinden söz ederken, kitaptaki başlıca karakterleriden Sir Leigh Teabing’in adının da yazarların adlarından türetildiği öne sürülüyor.

Katolik Kilisesi’nin bu bilgiyi örtbas etmeye çalıştığı fikrini işleyen “Da Vinci Şifresi” 40’tan fazla dile çevrildi, dünya genelinde 30 milyondan fazla sattı.

1126350cookie-checkDa Vinci Şifresi temize çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.