Daily Mail: Erdoğan cenazeye katılırsa protesto olabilir

İngiltere basınından Daily Mail gazetesi Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze törenine Japonya imparatoru ve Brezilya lideri Jair Bolsonaro ve Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi isimlerin katılması durumunda protestolar olabileceğini yazdı…

70 yılı aşkın bir süre boyunca tahtta oturan Kraliçe II. Elizabeth’in cenaze töreni İngiliz ve Dünya kamuoyunun gündeminden düşmüyor…

96 yaşında İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde yaşama gözlerini yuman Kraliçe Elizabeth’in gelecek hafta yapılacak ve sadece “2000 VIP”nin katılacağı cenaze törenine katılacak isimler ve dünya liderleri de belli olmaya başladı.

Sözcü’de yer alan habere göre, ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern gibi isimler törene katılacaklarını duyururken İngiliz Daily Mail gazetesi dikkat çekici bir habere imza attı.

“PROTESTO OLABİLİR”
Ülkenin çok okunan tabloid gazetelerinden biri olan Daily Mail, cenaze törenine katılacaklarla ilgili kapsamlı bir haber ve analiz yaparken, “Avrupa’daki kraliyet aileleri mensupları, Japonya imparatoru ve Brezilya lideri Jair Bolsonaro ve Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi tartışma yaratan isimler de törene katılacak. Aşırı sağcı lider Bolsonaro ve Türkiye’nin lideri Londra’da törene katılırsa protesto olabilir. Bu protesto Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ve Maktum’un davetiyle büyüyebilir” ifadesini kullandı.

1965’te dönemin İngiltere Başbakanı Winston Churchill’in cenazesinden beri en büyük cenaze töreni olması beklenen törende Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko ve Myanmar lideri katılmadı. Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ilgili de bir açıklama yapılmadı. Bu iki ismin davet edilip edilmediği bilinmezken, bu iki liderin de cenaze törenine katılmaması bekleniyor.

İRAN LİDERLERİ DAVET EDİLMEDİ
İran’ın ruhani lideri Hamaney ve Cumhurbaşkanı Reisi’nin Londra’ya davet edilmeyeceği açıklanırken İran’ın Londra Büyükelçisi’nin törene katılmasının beklendiği de kayıtlara geçti. Öte yandan Buckingham Sarayı henüz davetli listesi ile ilgili resmi bir açıklama yapmazken, katılacakların listesinin oluşturulmaya devam ettiğini duyurdu.

Çin lideri Şi Cinping ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin davete katılıp katılmayacağı henüz bilinmezken İngiliz medyası Şi Cinping’in son yıllarda nadiren ülkesinin dışına çıktığının da altını çizdi.

2632850cookie-checkDaily Mail: Erdoğan cenazeye katılırsa protesto olabilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.