‘Darbe günlükleri’ de iddianamede

12 Haziran 2007’de İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki bir evde patlayıcı maddeler ele geçirilmesiyle başlatılan ve genişletilerek sürdürülen soruşturma sonucunda hazırlanan 2. iddianamede, ”Üzeyir Garih ve Hrant Dink’in öldürülmesi”, ”Bingöl’de 33 erin şehit edilmesi” ve ”Sivas’taki Madımak Oteli’nde meydana gelen yangında 37 kişinin ölmesi” olaylarının bulunmadığı öğrenildi.


”Darbe Günlükleri”ne yer verilen iddianamede, ”Gazi olayları”na değinildiği bildirildi. İddianamede, bir süre önce tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Neriman Aydın ile emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün de ”şüpheli” olarak yer aldıkları ifade edildi. Kod isim verilen ve aralarında örgüt üyeliğinden cezaevinde yatan itirafçıların da bulunduğu çok sayıda gizli tanığın anlatımının da iddianamede bulunduğu belirtildi.


İddianamedeki gizli tanık beyanlarında ”PKK-Ergenekon ilişkisi”ne de değinildiği vurgulandı.
İddianamede,  ”yöneticilik” kavramında bir ayrım yapılarak ”üst düzey yönetici” olduğu öne sürülen 2 kişi hakkında da çeşitli cezaların istendiği ve ”üst düzey yöneticilerin örgütün bütün suçlarından sorumlu olduğu” anlatıldı. Ayrıca, medyada geçen bazı konulara da bilgi olarak değinildiği ifade edildi.


İddianamede, Kanada’da yaşayan Tuncay Güney’in ifadelerine de yer verildiği öğrenildi.

1072810cookie-check‘Darbe günlükleri’ de iddianamede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.