‘Darbe ya da Irak, AB hayalini bitirir’

FT, “Türkiye’nin destekçileri 22 Temmuz’daki seçimlerden sonra işbaşına gelecek yeni hükümetin yalpalamaya başlayan reform sürecine yeniden ivme kazandırmasını umuyor. Fakat birçok diplomat orduyla AK Parti arasındaki gerginliğin arttığına dikkat çekerek, bir darbe ya da Kuzey Irak’a müdahalenin Türkiye’nin üyelik umutlarının sona ermesi anlamına geleceğini söylüyor” değerlendirmesini yaptı.


Financial Times, aynı yazıda, Türkiye’nin geleneksel destekçileri olarak nitelediği İngiltere ve Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’nin üyelik perspektifi konusundaki beklentilerini düşürdüğünü ve bu yılı atlatmaya baktığını belirtti…


“FRANSA YUMUŞADI…”


“AB Aralık ayındaki zirvesinde genişlemeyi tartışacak. Ankara’nın destekçileri, üye olup olamayacağıyla ilgili nihai karardan önce Türkiye’ye iki ya da üç yıl daha zaman tanınmasını istiyorlar” diyen gazete,  “Fransa, Türkiye’nin Avrupa Birliği umutlarını yeniden canlandırdı” yorumunu yaptı.


Gazenin değerlendirmesi özetle şöyle:


“Sarkozy, gelecek ay yapılacak genel seçimler öncesinde dikkatini Türkiye yerine yeni bir Avrupa Anayasası hazırlanması çabalarına yoğunlaştırma kararı aldı. Böylece Fransa’nın Türkiye’yle müzakerelerde yeni başlıkların açılmasını veto ihtimali ortadan kalktı. Avrupalı diplomatlar, 21 Haziran’daki Avrupa Birliği liderler zirvesinden hemen sonra bir, belki iki hatta üç yeni başlığın açılabileceğini söylüyorlar.”

1043410cookie-check‘Darbe ya da Irak, AB hayalini bitirir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.