Datça 21 saattir yanıyor, Çeşme yangınları kontrol altında

Muğla’nın Datça ilçesindeki orman yangınında alevlerle mücadele 21 saattir aralıksız devam ederken, günün ilk ışıkları ile birlikte havadan müdahale tekrar başladı. İzmir Valisi dün öğlen saatlerinde Çeşme’de çıkan yangınların kısmi olarak kontrol altına alındığını duyurdu.

Yangın, Mesudiye Mahallesi radar mevkiinde dün saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler yönlendirildi. Rüzgarın da etkisi ile yangın büyüdü. Kısa sürede olay yerine gelen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri karadan, yangın söndürme helikopterleri ve uçaklar ile de havadan yangını söndürme çalışmaları başlatıldı.

Yangın bölgesinden gelen son bilgilere göre alevler Kızılbük mevkii sırtlarında etkisini sürdürürken havanın aydınlanması ile birlikte havadan müdahale etkin bir şekilde yeniden başladı. 1 amfibik CL-215 yangın söndürme uçağı, 1 antonov-32 tanker uçağı ve 3 adet Air tracktor yangın söndürme uçağı olmak üzere 5 adet uçak ile 12 helikopter ilk grup hava araçları havalanarak bölgede sorti atıyor. Öte yandan bölgedeki rüzgarın etkisini yitirdiği ve bu durumun da alevlerin kontrol altına alınmasında yarar sağlayacağı belirtildi.

ÇEŞME’DE YANGIN

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, dün öğlen saatlerinde Çeşme ilçesi Karaköy Mahallesi Karahisar mevkii ve akşam saatlerinde Çeşme Ovacık bölgesinde çıkan yangınların kısmi olarak kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Meteorolojik verilere göre 10.00-11.00 arası şiddetli rüzgar ihtimalinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Köşger, “O sebeple hala risk geçmiş değil. Başka alanlarda da risk olma ihtimali var. Bu sebeple vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Rüzgar ve kuru hava ormanlarda yangın riskini artırıyor. Toplam 120 hektarlık makilik ve ormanlık alan zarar gördü. Bunun dışında bir mal kaybı bulunmamakta. Genel itibariyle makilik ve çalılık alanlar olduğu için ciddi bir orman kaybı söz konusu değil çok şükür” sözlerine yer verdi.

2622300cookie-checkDatça 21 saattir yanıyor, Çeşme yangınları kontrol altında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.