‘Dava ekonomiye büyük yükler getirir’

Unakıtan, ekonomik istikrarın her şeyden önce siyasi istikrar istediğini, siyasi konulardaki dalgalanmaların Türk ekonomisini menfi etki edeceğini ve bunun ekonomiye yükünün ağır olacağını söyledi. 
Haberin devamı 


Unakıtan, kapatma davasıyla ilgili şunları söyledi:


“Türk ekonomisine zarar getirir. Büyük yükler getirir ve daha ilerisi taşınmaz yükler getirir. Bu bakımdan çok dikkatli olmamız lazım. Adımlarımızı atarken, çok dikkatli hareket etmemiz lazım. Çünkü başka Türkiye yok. Bunu gözümüz gibi korumamız lazım. Bütün Türk milleti de bu geminin içerisindedir. Millet olarak dikkat etmemiz lazım.”


YANLIŞ İŞLER BUNLAR


Bir gazetecinin “Pazartesi günü piyasalar açıldığında bir dalgalanma bekliyor musunuz?” şeklindeki soru üzerine de Unakıtan, “Hep beraber göreceğiz. Şu anda oturup da Pazartesi, Salı, şu olacak diye hemen bir şey söylemek erken olabilir. Ama bunlar genelde ekonomiye, piyasalara zarar verir. Bunlar doğru şeyler değil” şeklinde yanıtladı.


Kemal Unakıtan, dava sonucuyla ilgili öngörüsünün olup olmadığına ilişkin soru üzerine de, “Ben hukukçu değilim. Dava ile ilgili partimizin yetkili kurumları gerekli açıklamaları zaten yapıyorlar. Ben ekonomi yönünden işi aldım. Çok yanlış işler yani” dedi.

1056780cookie-check‘Dava ekonomiye büyük yükler getirir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.