Davetiye krizinde Müşavir devrede

Festival organizatörü Vedide Kaymak’ın dikte ettirdiğini söylediği davetiye gazeteciler tarafından “saygısız” bulunarak protesto edilmişti.

Londra’daki Türk gazetecilerden çoğu 5-19 Kasım 2009 tarihleri arasında 15’ncisi gerçekleştirilecek olan LTFF gala ve etkinliği davetiyesindeki istenen şartların kaldırılmaması durumunda festivali boykot edeceklerini açıklamışlardı.

Büyükelçilik Kültür ve Turizm Müşavirliği tarafından desteklenen ve Vedide Kaymak tarafından organize edilen Festival için “Organize Komitesi” adına gönderilen davetiyede gazetecilere Gala’ya geldikleri takdirde haber yazıp yazmayacakları sorulmuş ayrıca da festival basın kartı almak isteyenlerin de yine festivale yayın organlarında nasıl ve ne kadar yer vereceklerini bildirmeleri istenmişti…

Kaymak basının tepkisi üzerine yaptığı açıklamada “özür” dilemesine karşın özüre neden olan davetiye kurallarının da değişmediğini belirtmişti…

Vedide Kaymak “kışla talimnamesi”ne benzeyen basın davetinde ısrar ederek festival ile halkı bilgilendirme görevindeki basının bağını kesti…

MÜŞAVİR DEVREDE

İngiltere dışındaki seyahatinden dönen Kültür ve Turizm Müşaviri İrfan Önal, festival davetiyesindeki kriz nedeniyle BTGB Başkanı Kemal Erdemol ve Faruk Eskioğlu ile makamında görüştü. Gazeteciler Önal’a davetiyenin üslup olarak düzeysiz ve teknik olarak da görevlerini engelleyici nitelikte olduğunu ilettiler.

Önal da festivale kurum olarak destek olduklarını belirterek en kısa zamanda durumu organizasyon komitesiyle birlikte ele alarak sorunu gidermeye çalışacaklarını söyledi.

Önal, Kültür ve Turizm Müşavirliği’nin basına önem verdiğini vurgulayarak gelişmelerden üzüntü duyduğunu da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAF: Kültür ve Turizm Müşaviri İrfan Önal

825370cookie-checkDavetiye krizinde Müşavir devrede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.