Davos, yine sözlerle sona erdi

Siyasetçiler ve işadamlarının, dünyanın karşı karşıya olduğu sorunları tartışması için bir platform olarak tasarlanan Forum’da bu yıl iklim değişikliği, gelişmekte olan Çin ekonomisi ve Orta Doğu barış süreci gündemdeydi. Ancak öne çıkan konu, yoksulluk oldu.

Dünyanın varlıklı ve güçlü liderleri, İsviçre Alpleri’ndeki toplantıda, 2005 yılını yoksullukla ve Afrika’daki hastalıklarla mücadele yılı yapmaya söz verdiler.

İngiltere Başbakanı Tony Blair, Davos’ta yaptığı açıklamada, ülkesinin bu mücadelede katkısını iki katına çıkaracağını söyledi.

BİLL GATES’TEN YARDIM
Bilgisayar yazılım devi Microsoft’un sahibi Bill Gates, hastalıklarla mücadelede ve aşılamada kullanılmak üzere, yaklaşık bir milyar Dolar bir bağış yapacağını duyurdu.

Ancak, yapılan yardımların yerine ulaşmamasından endişe eden liderler de vardı. Avustralya Başbakanı John Howard, yıllar boyunca Afrika’ya yardım amacıyla yapılan bağışların yolsuzluk ve bürokrasiye takıldığından şikayet etti.

Sanat dünyasının ünlüleri de Davos’taydı. U2 grubunun solisti Bono, gelişmiş ülkeleri yoksullukla mücadeleye çağırdı ve ‘terörle savaş’ dışında hatırlanmak için harekete geçmelerini istedi.

Film yıldızı Sharon Stone, bir toplantı sırasında yerinden kalkarak sıtmayla mücadele için dört bin sterlin bağış yaptığını açıkladı ve çevresindeki milyonerleri de aynı şekilde davranmaya çağırdı. Stone’un bu çağrısının ardından yaklaşık beş dakika içerisinde yarım milyon sterlin bağış toplandı.

Şimdi, Afrika ve dünyanın diğer bölgelerinde çalışan yardım kuruluşları, verilen sözlerin bu kez yerine getirilip getirilmeyeceğini görmek için bekliyor.

İLGİLİ HABER: Davos’ta küreselciler, Alegre’da bizimkiler…

1098410cookie-checkDavos, yine sözlerle sona erdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.