DAY MER 19. Olağan Kongresi’ne davet

DAY MER, 19. Olağan Kongresi’ni 11 Şubat Pazar günü saat 13-18 arasında gerçekleştirecek. Londra Toplum Merkezi’nde (22 Moorefield Road, Tottenham, London N17 6PY) yapılacak kongreye Türk-Kürt toplumunu ve basın mensupları davet edildi.

DAY MER Yönetim Kurulu’nun çağrısı aynen şöyle:

“29 yıldır Türk ve Kürt kökenli toplum içersinde çalışmalarını sürdüren ve Britanya’da yaşayan yerli ve göçmen emekçilerle birlikte ortak sorunlara karşı birlikte mücadele veren DAY MER, 19. Olağan Kongresi’ni 11 Şubat Pazar günü gerçekleştirecektir.

Ocak 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz son kongremizden bu yana yaşadığımız ülkede bir çok önemli gelişme yaşandı. Son iki senelik süreçte genel seçimler, erken genel seçim ve Avrupa Birliği’ nden çıkış referandumu ve tartışmalarının gölgesinde, işçi ve emekçilerin kazanımları arasında başta sağlık, eğitim ve konut olmak üzere bir çok haklarımıza yönelik saldırılar ve ona karşı mücadeleye sahne oldu. Ayrıca Suriye başta olmak üzere Ortadoğu, Afrika, Avrupa ve dünyanın bir çok yerinde; işçilerin, emekçilerin ve halkların hayatlarında izler bırakan önemli gelişmelere tanıklık ettik.

2015 Mayıs ayında tek başına iktidar olan Muhafazakar Parti, işçilerin emekçilerin kazanmış oldukları haklara yönelik saldırılarını daha da arttırdı. NHS’in özelleştirilmesine devam edilmesi, kalıcı sosyal konut hakkının ortadan kaldırılması, ilk ve ortaokul eğitiminde yapılan yıllık 3 milyar sterlinlik kesinti bunlardan bazılarıdır. Sermayenin bu saldırı politikaları emekçileri daha da yoksullaştırırken, buna karşı mücadelede de son iki yıl içersinde bir çok eylem, gösteri, yürüyüş ve protesto düzenlendi.

Suriye üzerinden emperyalistlerin kamplaşması ve savaş sürerken, IŞİD’e karşı sürdürülen direniş ve mücadele geçtiğimiz iki yıl içersinde öne çıkan gelişmelerden biriydi. Özellikle Suriye’den göç etmek zorunda bırakılan halkların göç yollarındaki dramı da geçtiğimiz yıllarda damgasını vuran gelişmeler arasındaydı. Gene yaşadığımız ülke Britanya’da dahil olmak üzere Avrupa ülkelerinde hükümetlerin göçmenlik karşıtı politikaları ve ırkçı akım ve partilerin artmasıda bir diğer önemli gelişmeydi.

DAY MER yerel, ulusal ve uluslararası alanda emekçilere yönelik saldırıları ve katliamlara karşı düzenlenen bir çok eylem ve etkinlikte yer almanın yanı sıra, gelişmelere ilişkin bir çok toplantı, basın açıklaması ve çağrı da gerçekleştirdi. Son 5 yıl içinde çıkan gazetemiz ve haftalık olarak Hayat Televizyonu’nda yayınlanan programımızda başta Londra olmak üzere İngiltere’de ki gelişmeler ayrıntıları ile işlendi.

Emperyalistlerin Ortadoğu’daki savaş ve pazar politikalarının ve kamplaşmanın yaşandığı, Türkiye’de akademisyen, gazeteci, milletvekili, sendikacı, kamu çalışanları ve işçilere yönelik OHAL ve Kanun Hükmünde Kararname’lerle işten atmaların, tutuklamaların yaşandığı ve iki haftaya yakın bir süredir devam eden Afrin’e yönelik savaşla birlikte sosyal medya paylaşımlarında bile tutaklama ve gözaltılarla savaşa karşı barışı talep edenlere yönelik saldırılarıların arttığı, Britanya’da sermayenin saldırı politikalarının ve göçmen karşıtı söylemlerin hız kazandığı böylesi bir dönemde DAY MER 19. Olağan Kongresi, hem bu saldırı politikalarını ve buna karşı mücadeleyi, hem de Türk, Kürt ve Kıbrıslı toplumlar olarak yüz yüze kaldığımız sorunların çözümü için önemli bir platformdur. Bu nedenle kongremize tüm Türk-Kürt toplumunu ve basın mensuplarını bekliyoruz.

Dayanışma dileklerimizle”

2159720cookie-checkDAY MER 19. Olağan Kongresi’ne davet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.