DAY-MER 21. Kongresinde mücadeleyi daha da yükseltme kararlılığı

Londra’da 1989 yılından bu yana faaliyet yürüten Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi ((DAY-MER) 21. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Çok sayıda yerli örgüt temsilcisinin de katıldığı kongreye üyelerin ilgisi yoğun oldu.

Salgında başarılı bir çalışma yürütüldü

Salgının başlamasıyla birlikte Londra’lı emekçilerin ilgi odağı olduğu belirtilen DAY-MER, başarılı bir çalışma yürüttüğünün altı çizildi. DAY-MER Başkanı Aslı Gül, zor günlerde üye ve dostlarımızla omuz omuza mücadeleyi büyüttüklerini belirterek, daha ileri adımlar için tüm emekçileri DAY-MER çatısı altında birleşmeye çağırdı.

DAY-MER’le çalışmak mutluluk verici

Ulusal Eğitim Sendikası’ından Louise Regan, yaptığı konuşmada, birlikte çalışmanın mutluluk verici olduğunu belirterek, mücadelede DAY-MER gibi bir örgütle omuz omuza olmanın coşkusunu taşıdığını belirtti.

Siyah Hayatlar Önemlidir, Yokoluş İsyanı, Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk gibi kampanyaların da temsilcilerinin katıldığı kongreye, UNITE ve RMT sendikaları yöneticileri de katılarak birer konuşma yaptı.

Londra Toplum Merkezi’nde yapılan kongrede faaliyet raporları okunduktan sonra seçimler yapıldı. Yapılan seçimler sonrası Aslı Gül, Ceren Sağır, Anıl Duman, Güllü Kuşçu, Mehtap Gül, Elif Karabulut, Metin Sağır, Çağdaş Canbolat ve Orhan Dil iki yıl görev yapacak yönetim kuruluna seçildi.

KAPAK FOTOĞRAFI: Süleyman Topal

2584820cookie-checkDAY-MER 21. Kongresinde mücadeleyi daha da yükseltme kararlılığı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.