DAY-MER 31. Kültür Sanat Festivali “online” başladı

İngiltere’de kurulu bulunan Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezinin (DAY-MER) 31. Kültür ve Sanat Festivali online olarak başladı.

İngiltere Londra’da 1989 yılında kurulan Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezinin (DAY-MER) 31. Kültür ve Sanat Festivali Londra’da başladı. Kovid-19 salgını nedeniyle internet üzerinden yapılan resepsiyonla başlayan festival 5 Temmuz’da sona erecek.

Festival programında, fotoğraf sergisi, üç tiyatro gösterisi, iki panel, üç şenlik yer alacak.

DAY-MER’in eski başkanları Kamil Küpeli, Ahmet Sezgin ve mevcut başkanı Aslı Gül’ün katılımcı olduğu resepsiyonda, bugüne kadar yapılan festivallerin özellikleri anlatılarak, 30 yıllık birikimin önemine değinildi.

İlk festivalden itibaren bu çalışmanın içinde olan eski başkan Kamil Küpeli, o zaman kendi etkinliklerini tanıtmanın bir aracı olarak planladıklarını, fakat çok kısa bir süre içinde büyüyerek binlerin kendisini bulduğu festivallere dönüştüğünü belirtti.

Yine eski başkanlardan biri olan Ahmet Sezgin de, üyelerinin olağan üstü çaba ve özverilerinin, festivalin bu noktaya ulaşmasında büyük bir etken olduğunu belirterek, festivalin artık bir göçmen festivalinden çıkıp yerli bir festivale ulaştığını söyledi.

“SORUNLARIMIZI KONUŞMANIN MEKANI OLDU”
DAY-MER Başkanı Aslı Gül de yaptığı konuşmada, her yıl festivalin bir temasının olduğunu, İngiltere ve Türkiye’deki sorunların konuşulduğunu, özellikle İngiltere’de yaşadıkları sorunları dile getirdiklerini belirterek “ Festivalimiz sorunlarımızı konuşmanın bir mekanı olmuştur” dedi.

Bu yıl da, hem pandemi ve hem de ırkçılığı festival boyunca konuşacaklarını ve tüm emekçilerin de omuz omuza vererek bu sorunlara karşı mücadele çağrısı yapan Aslı Gül, herkesi festivale katılmaya davet etti.

Demokratik Güç Birliği (DGB) temsilcileri de canlı yayına bağlanarak DAY-MER 31. Kültür ve Sanat Festivali’ne başarılar dilediler.

Yapılan konuşmalardan sonra DAY-MER Festivallerinin konu alındığı belgesel yayınlandı. Arif BEKTAŞ / Evrensel Londra

DAY-MER 31. Kültür Sanat Festivali
2426120cookie-checkDAY-MER 31. Kültür Sanat Festivali “online” başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.