Day-Mer Gençlik: Siyah Hayatlar Önemlidir!

Day-Mer Gençlik, dünya gündemindeki ırkçılık karşıtlığını “Bir kez daha tüm genç arkadaşlarımızı örgütlü mücadelenin güçlendirmesi için bu mücadelede yer almaya çağırıyoruz. Biliyoruz ki ancak birleşirsek yenilmeyiz” diye değerlendirdi. 

Day-Mer Gençlik’in “Siyah Hayatlar Önemlidir” başlığı ile basına ve kamuoyuna duyurduğu mesaj şöyle:

Day-Mer Gençlik olarak Amerika’da ve tüm dünyada ırkçılığa karşı başta siyah halkların yürüttüğü mücadelenin yanında yer aldığımızı ve desteklediğimizi belirtmek istiyoruz. Ancak Birleşik Krallık’da masum değildir, çünkü aynı sistem tarafından yüzyıllardır Siyah insanlar daha fazla baskı, sömürü, kurumsal ırkçılık ve şiddete maruz kalmaktadır. 

Aynı zamanda Kovid19 salgın döneminde hayatını riske atarak çalışan ve çürümüş ve adaletsiz sistemden dolayı hayatlarını kaybeden, başta Siyah, Asyalı, Etnik Azınlıktan (BAME) doktor, hemşire, temizlikçi, kurye, postacı, otobüs şoförü ve dükkan çalışanları olmak üzere tüm emekçilere saygı ve minnettarlığımızı belirmek istiyoruz. 

Irkçı polis şiddetiyle acımasızca öldürülen George Floyd’un ardından öfkeyle sokaklara çıkan -başta gençlik olmak üzere- halklar sadece adalet ve eşitlik değil, aynı zamanda gerçek bir değişimi talep ediyorlar . Siyah, Asyalı, Etnik, Azınlıktan halklara karşı ayrımcı ve ırkçı politikaların, kurumsal ırkçılığın ve eşitsizliğin olması sistemin yol açtığı sorunlardır. Son sürecin bize öğrettiği bir şey varsa oda her şeyin aynı şekilde devam edemeyeceğidir. Bu nedenle bu mücadelede yer alan Day-Mer Gençliği olarak taleplerimiz şunlardır: 

– Yaşamak istediğimiz adil ve eşit toplumda yeri olmayan Britanya’nın geçmiş sömürücü, ırkçı politikalarını temsil eden kişilerin anıt heykelleri ve sokak isimlerinin kaldırılması. 

-Polis teşkilatındaki kurumsal ırkçılığın gerçek anlamda üzerine gidilerek, tüm polislerin incelenip ırkçı düşüncelere sahip olup olmadığı tespit edilmesi ve ortaya çıkabilecek düşmanca ve ırkçı düşüncelere karşı gerekli eğitimin sağlanması. 

-Eğitimde sadece beyazların tarihi ve tek bir bakış açısı çerçevesinde öğretilmemesi ve Britanya’nın sömürge tarihinin ve sonuçlarının anlatılarak eğitim müfredatının bu çerçevede gözden geçirilip tekrar düzenlenmesi. 

-Okullarımızda Siyah, Asyalı, Etnik Azınlık (BAME) gençlere yönelik ayrımcılığın ve önyargıların son bulması ve eğitimde ırkçılığın ve zorbalığın ortadan kaldırılması. 

-Tüm öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde eğitime daha fazla bütçe ayrılması. 

-Hükümetin ABD’ye göz yaşartıcı gaz ve silah satışını durdurması (Bu silahlar ABD’de demokratik hakları için mücadele eden ve değişimi talep eden halklara yönelik kullanılmaktadır). 

Bir kez daha tüm genç arkadaşlarımızı örgütlü mücadelenin güçlendirmesi için bu mücadelede yer almaya çağırıyoruz. Biliyoruz ki ancak birleşirsek yenilmeyiz. 

Birliğimiz Gücümüzdür! Siyah Hayatlar Önemlidir! 

 

2424900cookie-checkDay-Mer Gençlik: Siyah Hayatlar Önemlidir!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.