Day-Mer gençlik futbol turnuvası gerçekleşti

Day-mer Gençlik Komisyonu’ndan yapılan açıklama aynen şöyle:

“Willoughby lane’de bulunan Tottenham Powerleague tesislerinde düzenlenen futbol turnuvasına 15 takım katıldı. Taraftarlarıyla beraber 200’den fazla gencin katıldığı turnuvada, her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı milliyetlerden gençlerden oluşan karma takımlar ‘hepimiz buradayiz; ırkçılığa ve kesintilere karşıyız’ mesajı verdiler. Müsabakalarda centilmenliği elden bırakmadan kıyasıya ilk 3’e girmek için mücadele eden gençler, maç bitiminde rakip takım oyuncularını kutlamaları ve kucaklaşmaları tüm müsabakalar sonunda yaşanan görülmeye değer ortak tabloydu.

Yaklaşık 6 Saat süren turnuvada gençler sahadaki performansları ile takdir topladılar. Birbirinden güzel müsabakaların gerçekleştiği turnuva sonunda ilk 3’e giren takımlar kupalarını aldı. Turnuvada birinciliği North London Football Academy (NLFA) ikinciliği Tilkiler, üçüncülüğü ise Forza Milan elde etti.

Ödül töreni esnasında, Day-Mer Gençlik komisyonu üyesi Oktay Cinpolat yaptığı konuşmada, son yıllarda gençlerin yüz yüze kaldığı sorunların giderek arttığına dikkat çekti. 2007 yılında İşçi Partisi iktidarı döneminde başlayan ve koalisyon hükümeti tarafından sürdürülen saldırıların, gençlerin hayatını iyice zorlaştırdığını ve geleceğini kararttığını ifade etti. Cinpolat, üniversite harçlarının yükseltilmesi, kamu sektöründeki kesintiler ve işsizliğin artmasının, öğrenci ve işçi gençlerin durumunu dahada zorlaştırdığını da dile getirdi. Koalisyon hükümetinin yürüttüğü politikalara karşı çıkan ve geleceğini korumak isteyeyen gençlerin son dört yıl içinde üniversite binalarını işgal ettiğini ifade eden Cinpolat, gençlerin sokakları eylem alanına çevirdiğini de belirtti.

Gün boyunca devam eden turnava boyunca gençleri yalnız bırakmayan Day-Mer başkanı Aslı Gül, gençlerin geleceklerini karartan kesintiler hakkında kısa bir konuşma yaptıktan sonra, ‘Etkinliğe katılım sağlayan ve destek veren herkese teşekür ediyorum ve katılan tüm takımları başarılı oyunlarından dolayı kutluyorum, bugünki etkinliğimizde yine centilmenlik ve dostluk kazandı” dedi.

2010-14 yılları arasında gerçekleşen öğrenci protestoları ve üniversite işgalleri, gençlik ayaklanmaları, gençlerin kendi gelecekleri için kaygılanmalarının ve yaşam standartlarından memnun olmadıklarının en önemli göstergelerinden bazılarıydı.

Londra’da yaşayan gençlerin bir parçası olan Day-Mer Gençlik komisyonu, bu sorunlara karşı gençliğin, birlikteliğini, gücünü ve yeteneklerini göstermek için bir çok farklı faaliyetler düzenliyor. Bizlere olanak verildiği takdirde, istediğimiz herşeyi başarabileceğimiz kanaatindeyiz.

Day-Mer gençlerinin aktif olarak yer aldıkları festival, 4 Temmuz Cuma akşamı Londra Toplum Merkezi’nde gerçekleşecek olan ‘Sanatın ve Sanatçının Toplumsal Mücadelede Rolü’ ile devam edecek ve 6 Temmuz’da Clissold Park’ta gerçekleştirilecek olan Park Şenliği ile son bulacak.”

851450cookie-checkDay-Mer gençlik futbol turnuvası gerçekleşti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.