DAY MER: Oylarımız HDP’ye

DAY MER Başkanı Aslı Gül, DAY MER Sözcüsü Ahmet Sezgin, HDP Britanya Seçim Koordinasyonu DAY MER üyesi Feyzullah Cinpolat ve Semra Demirci açıklama sonrasında katılımcıların da sorularını da yanıtladılar.

“Türkiye 1 Kasım’da bir kez daha sandık başına gidiyor. Britanya’da ise 22 – 25 Ekim tarihleri arasında oy verme işlemi gerçekleşiyor. Peki Britanya’da yaşayan Türkiye kökenli işçi ve emekçiler olarak kime, neden oy vereceğiz?” sorusuyla başlayan açıklamada, “7 Haziran seçimlerinin sonucunu kabul etmeyen Erdoğan ve partisi AKP, üç ay içinde ülkeyi ‘400 milletvekili’ için adeta kan gölüne çevirmiş bulunuyor” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Bütün bu tabloya baktığımızda, bugün asıl seçim savaşla barış; ölümle yaşam; ırkçılıkla halkların kardeşliği arasındadır. Biz işçi ve emekçiler hangisini seçeceğiz? Oylarımız silahların susmasına, Türk-Kürt kardeşliğine mi hizmet edecek yoksa, akan kanın, anaların gözyaşının daha da çoğalmasına; Kürt halkının topyekün terörist ilan edilip linç edilmesine mi? Demokrasi ve özgürlüklerin yaşandığı bir Türkiye mi istiyoruz, yoksa hak ve hukukun rafa kaldırıldığı; ‘tek adam diktatörlüğü’ ile yönetilen, bir Türkiye mi istiyoruz? Emekçilerin ezilmeden, sömürülmeden insanca yaşayabildiği bir Türkiye’den mi; yoksa ucuz işgücü cennetine dönen, iş cinayetlerinde rekor kıran, hakkını arayan işçinin cezalandırıldığı, yoksul-zengin uçurumunun büyüdüğü; sermayenin, zenginlerin yönettiği bir Türkiye’den mi yanayız?”

Açıklamada “DAY-MER olarak bütün işçi ve emekçileri, barışa ve kardeşliğe katkı yapmaya çağırıyoruz. 1 Kasım seçimlerinde vereceğimiz oylar bu katkının bir parçası olacaktır. Tercihimizi, Türkiye halklarının demokrasi, özgürlük ve barış özleminden yana kullanalım; Türkiye’nin sermaye ve savaştan yana partiler tarafından yönetilmesine; Türk-Kürt çatışmasının körüklenmesine ve Kürt halkını inkar ve imha çabalarına ‘hayır’ diyelim” denildi.

“Emek, demokrasi ve özgürlük için HDP!” denilen açıklama, “Oylarımızı, her şeye rağmen inatla barış-kardeşlik diyen; emekçilerin haklarını, doğanın tahrip edilmemesini, gençlere-kadınlara özgür ve eşit bir gelecek verilmesini savunan HDP’ye verelim. Oylar HDP’ye!” diye devam etti.

“DAHA ORGANİZEYİZ”

Açıklama sonrasında soruları yanıtlayan Sezgin, Londra’da toplumun Kuzey bölgesinde yaşamasına karşın seçim sandığının tekrar Güney’de kurulmasını eleştirerek, “Sanırım bunun altında yatan Başkonsolosluk’un güvenlik kaygısı. Sandık uzak olsa da seçmen yine çevresini de seferber ederek oy kullacaktır. Biz de bunun için çaba gösteriyoruz” dedi.

Sezgin toplumdaki aydınlara da seslenerek, “1 Kasım seçimleri bir öncekinden daha önemlidir. Herkes barış adına elini taşın altına koyarak çaba göstermelidir. Toplumun aydın kesimi daha duyarlı davranarak siyasi tercihlerini ortaya koymalıdır. DAY MER olarak üyelerimize, dostlarımıza, kamuoyuna diyoruz ki, ‘Bu tarihi dönemde kazanımlarımızı koruyup artıralım!’ Bunun için de oylarımızı HDP’ye verelim” diye konuştu.

Geçen 7 Haziran genel seçimlerde Londra’daki her üç seçmenden yalnızca birinin sandığa gittiğini belirten Sezgin, “Bu oranı artırmak için herkese görev düşüyor” diye devam etti.

Cinpolat da HDP Britanya Seçim Koordinasyonu olarak daha güçlü ve organize olduklarıın söyledi.

Cinpolat, “Geçen seçimlerde koordinasyona katılan kuruluş sayısı, şimdiden 33’e çıktı. 7 Haziran deneyimlerimizle Londra’da 4 bölge başta olmak üzere Londra dışında da kampanya çalışmalarını sabah 6 akşam 11 arasında sürdürmeye başladık. Kampanyaya omuz vermek isteyen arkadaşların bize başvurmasını bekliyoruz” dedi.

FOTOĞRAF: HDP Britanya Seçim Koordinasyonu DAY MER üyesi Feyzullah Cinpolat, Semra Demirci, DAY MER Başkanı Aslı Gül ve DAY MER Sözcüsü Ahmet Sezgin

855270cookie-checkDAY MER: Oylarımız HDP’ye

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.