DAY MER: Sosyal yardımlardaki değişiklik kabul edilemez

DAY MER üye ve dostları geçen pazar günü kahvaltıda bir araya geldi.

DAY üye ve dostları geçen pazar günü kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası yapılan konuşmalarda İngiltere gündemi ve DAY MER’in yıl sonuna kadar olan etkinlikleri anlatıldı.

“Universal Credit”in pilot bölgelerde uygulandığı aktaran Dil şunları söyledi:

“2023’e kadar tüm yardım alanları kapsaması hesaplanan ‘Universal Credit’in yol açtığı açlık, yoksulluk ve çaresizlik, poll tax’ta ısrar eden Margaret Thatcher’i koltuğundan eden protestoları yeniden başlatabilecek potansiyele sahip. Bütün uyarıları dikkate almayan hükümete karşı UNITE Sendikası 1 Aralık’ta sokağa çıkmaya hazırlanırken, Mirror Gazetesi de imza kampanyası başlatmış durumda” dedi.

Dil, sosyal yardımlardaki değişikliğin toplumu da olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Sosyal yardımlardaki bu vicdansız ve haksız değişiklik kabul edilemez. DAY MER, Universal Credit’e karşı mücadele vermektedir. Toplumun da bu haksız uygulamaya karşı DAY MER’in çalışmalarına katılmaya çağırıyoruz” diye devam etti.

DAY MER Yönetim Kurulu Üyesi Güngör Kuş da DAY MER’in yıl sonuna kadar planladığı etkinlikleri anlattı. Kuş şunları söyledi:

“2 Aralık 15-18 arasında Toplum Merkezi’nde DAY MER Gençlik Komisyonu, orta öğrenimi yarıda bırakarak çalışma hayatına atılan gençlerle kendi alanlarında başarılı olmuş gençleri bir araya getirecek. 16 Aralık Pazar günü Toplum Merkezi’nde 12 Eylül faşist generallerinin 17’sinde olmasına karşın yaşını büyüterek idam ettirdikleri Erdal Eren’i anacağız. 23 Aralık saat 15’te DAY MER Gençlik Komisyonu Hyde Park’ta kurulan Winter Wonderland’a bir gezi düzenleyecek. 29 Aralık Cumartesi 18’den sonra da Toplum Merkezi’nde geleneksel yılbaşı eğlencesi düzenleyeceğiz.”

Kuş, DAY MER’de hafta içi ve hafta sonları; ESOL İngilizce, Türkçe okuma yazma ve resim kursları, çocuklara yönelik enstrüman, drama ve halk dansı kursları ile kadınlara yönelik yoga ve halk dansları kayıtlarının sürdüğünü söyledi.

DAY MER kahvaltısında ayrıca Toplum Sendikası “Unite Community” adına konuşan bir görevli de topmlumu sendikaya üye olmaya çağırarak, “DAY MER’in de teşvik ettiği sendikamıza üyelik yalnızca haftalık 50 pence’dir. Birey olarak sendikamıza üye olabilirsiniz. Çalışan, çalışmayan hatta kayıt dışı çalışanlar bile sendikamızı üye olabilirler” dedi. Sendika görevlisi ayrıntılı bilginin DAY MER ile www.unitetheunion.org/community adresinden alınabileceğini de sözlerine ekledi.

2248990cookie-checkDAY MER: Sosyal yardımlardaki değişiklik kabul edilemez

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.