DAY MER ve EAKM’den öğrencilere yemek desteği

DAY MER ve Enfield Alevi Kültür Merkezi (EAKM) yaptıkları açıklamada ihtiyacı olan öğrencilere dernek yemekhanesinde ücretsiz yemek serviz edileceğini duyurdu.

Manchester United’ın oyuncusu Marcus Rashford ile birlikte sendika ve politikacıların yürüttüğü “okul tatillerinde ailesi düşük gelirli çocuklara ücretsiz yemek verilmesi” kampanyası geçen hafta Muhafazakar Parti tarafından reddedilmişti.

DAY MER’in açıklamasında tatil ve haftasonu boyunca “22 Moorefield Rd. N17 6PY” adresindeki North London Community House’un yemekhanesinde ihtiyacı olan öğrencilere ücretsiz yemek verileceği belirtildi. DAY MER toplumu da bu konudaki protesto ve eylemlere katılmaya çağırdı.

Enfield Alevi Kültür Merkezi’nin de “Basına ve Kamuoyuna” başlıklı açıklaması şöyle:

“İngiltere hükümeti yardıma muhtaç öğrencilere tatillerde yemek yardımı kampanyasını durdurdu. Hükümetin bu kararını kınıyor ve bu yanlış kararı düzeltmelerini talep ediyoruz. 26 Ekim pazartesi gününden itibaren Enfield belediyesinin yönlendirdiği ailelere Britanya Alevi Federasyonu yerleşkesinde bulunan Enfield Alevi Kültür Merkezi yöneticilerimiz bedava yemek hizmeti vermekteler. İngiltere hükümeti bu kararı değiştirene kadar imkanlarımız dahilinde dayanışmamız devam edecektir.”

2464270cookie-checkDAY MER ve EAKM’den öğrencilere yemek desteği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.