Day-Mer’de eğitime destek toplantıları

Holmleigh İlkokulu’nda öğretmen olan Zübeyde Aydemir ve Ortaokul Matematik öğretmeni Haldun Sonkaynar tarafından verilen, İngiltere’de eğitim sistemi, okul çeşitleri, ilkokulda sınav ve öğretmen değerlendirmeleri, ilk ve ortaokula geçiş ve kayıtlar, ortaokul sonrası eğitim gibi bilgileri içeren toplantıya aileler ve özellikle anneler hayli ilgi gösterdi. 


Aileler toplantı sunumunun sonunda sordukları sorularla merak ettikleri ve öğrenmek istedikleri konuları daha detaylı öğrenme şansına sahip oldular.  Ayrıca aileler bu tür toplantıların ihtiyacı ve yardımı noktasında görüşlerini belirttiler.  Toplantıya katılanlara toplantının sunumu ve eğitim alanındaki çeşitli konularla ilgili Türkçe materyallerde dağıtıldı.


EĞİTİM TOPLANTILARI SÜRECEK


GCSE ve SATslar nedir? Çocuklara nasıl yardımcı olunur? Bullying (Zorbalık) ve okuldan uzaklaştırmalarda aileler neler yapabilir, nereye başvurabilir v.b gibi konular da önümüzdeki dönem yapılacak olan eğitim toplantıların içeriğini oluşturacak.  Day-Mer yetkilileri çocuklarımızın eğitiminin önemli olduğunu ve bu tür toplantıların herkese açık olduğunu belirterek, önümüzdeki dönem yapılacak olan diğer toplantılara katılım çağrısında bulundular.


Day-Mer 4 seneyi aşkındır sürdürdüğü co-educator (yardımcı eğitmen) projesiyle ilk ve ortaokullarda Türkçe konuşan çocuklara derslerinde yardımcı olunuyor. Şu an ise  Stoke Newington, Homorton, Haggerston Girls ve Moussbourne  ortaokulların da,  yardımcı eğitmenleriyle Türkçe konuşan öğrencilere ağırlıkta Matematik, Fen ve İngilizce derslerinde yardımcı olunuyor.  Ayrıca Day-Mer hafta sonu okulu projesi çerçevesinde ilk ve ortaokulla giden çocuklar için Matematik, İngilizce ve Fen dersleri hafta içi devam ediyor.  Co-educator projesi vesilesiyle toplumumuzda öğretmen ve yardımcı öğretmen yetişmesinde yardımcı ve katkısı olan Day-Mer,  Haggerston Ortaokulu’nda başlattığı halk oyunları ve tiyatro kurslarıyla da öğrencilerin kültürel ve sosyal anlamda aktif olmasını sağlamaya çalışıyor.


8 MART HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Öte yandan geçtiğimiz Pazar günü Day-Mer Kadın Komisyonu, yaklaşan 8 Mart Uluslararası Emekçi Kadınlar Günü’nde yapılacak çalışmaları konuşmak üzere bir kahvaltı toplantısı düzenledi.  8 Mart dönemi Kadın ve Göçmenlik adlı panel, ‘Duvarların Ardında’ adlı tiyatro gösterimi, ve 8 Mart Şenliği düzenleyecek olan Day-Mer’li kadınlar, tüm bayan arkadaşları çalışmalara katılmaya ve etkinliklerde görev almaya davet etti.

788140cookie-checkDay-Mer’de eğitime destek toplantıları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.