DAY MER’den göçmen düşmanı bakana karşı protesto çağrısı

DAY MER “Göçmenlere yönelik artan şiddetin sorumlusu hükümettir” başlığıyla yaptığı açıklamada toplumu bugün düzenlenecek protesto yürüyüşüne çağırdı.

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, Avam Kamarası’nda bir oturumda, göçmen “istilasını” durdurmak istediğini söylemişti. Kendi kökeni de göçmen olan bakanın bu açıklaması siyasiler ve STK’larınca “kışkırtıcı bir dil kullanmakla” suçlandı.

Açıklama şöyle:

İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın geçtiğimiz günlerde parlementoda göçmenlere yönelik sarfettiği sözleri kınıyoruz. Braverman’ın ‘Britanya’yı göçmen işgalinden kurtaracağım’ sözünün ardından göçmenlerin gözaltında tutulduğu kamp ateşe verildi.

Kullanılan ırkçı söylem ve açıklama, ırkçı ve aşırı sağ kesimin bu tür saldırıları gerçekleştirmesine zemin yaratıyor. Ancak biliyoruz ki göçmenlere yönelik bu tür ırkçı söylemler sadece Bravermen ile sınırlı değil. On yıldan fazladır iktidarda olan Muhafazakar hükümetler; Britanya’ya güvenli ülke olarak sığınan mültecilere ve bu ülkede yaşayan göçmen topluluklara yönelik suçlayıcı, ırkçı ve insanlık dışı söylem, uygulama ve politikaları sürdürmektedir. Savaştan, işkenceden ve zulümden kaçan mülteciler gerçek anlamda işgalin ne olduğunu gayet iyi bilmektedir ve bu konuda Birleşik Krallık hükümetleri hiç de masum değildir.

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman

Manston Göçmen İşlem Merkezi’ndeki insanlık dışı koşullar ve gelen görüntüler ve İçişleri bakanlığı tarafından göçmenlere yönelik kötü uygulamalar kaygı vericidir. Artan hayat pahalılığı, enerji şirketleri karına kar katarken enerji faturaların artması, yiyecek ve yakacak ikilemindeki emekçilerin durumu, kamu harcamaların kısıtlanması; göçmenlerin değil, hükümetin politikalarının ürünüdür.

Ekonomik koşullar kötüleştikçe ‘göçmen’ kartını oynayarak göçmenleri günah keçisi olarak gösteren hükümetlerin amacı hedef şaşırtmak, ırkçı akımları güçlendirmek, yerli ve göçmen emekçilerin birlikte mücadelesini engellemektir. Fakat bizler bu politikalara yerli ve göçmen sınıf kardeşlerimizle birlikte izin vermeyeceğiz.

Day-Mer olarak tüm halkımızı 5 Kasım Cumartesi günü (bugün) ‘Britanya Çıkmazda’ şiarıyla düzenlenen yürüyüşe katılarak, yerli ve göçmen emekçilerle birlikte ‘hayat pahalılığının sebebinin göçmenler değil, sermaye’, ‘faturayı halk değil zenginler ödesin’ demeye çağırıyoruz.

Day-Mer Yönetim Kurulu
Day-Mer
Turkish & Kurdish Community Centre
Former Library
Howard Road
London N16 8PU
Tel: 020 7275 8440
Fax: 020 7275 7245
Email: [email protected]
Web: www.daymer.org

2644870cookie-checkDAY MER’den göçmen düşmanı bakana karşı protesto çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.