‘İddialara karşı ırk ayrımı yapılmadı’

Rice, New Orleans’taki kasırga ve sel felaketinin ardından felaket bölgesine düzenlenen ziyarette Başkan Bush yönetiminin felaketin kurbanlarına yardım etmede, ”siyah oldukları için” yavaş davrandığı iddialarını reddetti. Yönetimi savunmasına karşın kasırgaya karşı cevabın daha iyi olması gerektiğini kabul eden Rice, ”Fakir, yaşlı, hasta insanlar bölgeden zamanında çıkarılamadı. Bunu daha iyi anlamalıyız ki bir daha olmasın” diye konuştu.
Öte yandan, bölgede ortaya çıkan kargaşada güvenliği sağlamaya çalışan polis güçlerinin bir kısmı ruhsal bunalıma girerek görevi bırakırken, şu ana kadar 2 polis memuru da intihar etti.

Bu arada, yıllardır BM’ye yoğun eleştirilerde bulunan Başkan Bush liderliğindeki ABD yönetimi, kasırga felaketinin ardından BM’nin teklif ettiği yardımı kabul etti.
 
2 POLİS İNTİHAR ETTİ, 200’Ü GÖREVİ BIRAKTI 
 
Öte yandan, New Orleans ve bölgesini vuran Katrina kasırgası ve arkasından gelen selle birlikte ortaya çıkan kargaşada güvenliği sağlamaya çalışan polis güçlerinin bir kısmı ruhsal bunalıma girerek görevi bırakırken, şu ana kadar 2 polis memuru da intihar etti.

Polis Şefi Yardımcısı W. J. Riley, ”seçkin memurlar” olarak tanımladığı iki polis memurunun intihar ettiğini açıkladı. Her iki polisin de kendi silahlarını kullanarak intihar ettikleri belirtildi.

New Orleans kentinde görev yapan 1600 polis memurundan 200 kadarının da, silahlı çatışmalar ve yağmanın ortaya çıktığı kargaşada görevi bıraktığı, birçoğunun neden göstermeden görevine gelmediği kaydediliyor. Ancak bu polis memurlarının da, sel nedeniyle bir köşede sıkışıp kalmış olabileceği ihtimal dahilinde görülüyor. Sel nedeniyle evi sular altında kalan polis memurlarının bir çoğunun tişört ve kotla, ihtiyaç duyanlara yardım etmeye çalıştığı belirtiliyor.

Riley, ”işimizi en stresli yapan şey, her gün hizmet verdiğimiz vatandaşları perişan halde görmek. Kalabalıklar, polisten yiyecek dileniyor. Yardım edememek en acısı. Çünkü çoğumuz birbirimizi ismiyle tanıyoruz” dedi.

İLGİLİ HABER: ‘Kasırga çirkin gerçekleri ortaya çıkardı’

1113780cookie-check‘İddialara karşı ırk ayrımı yapılmadı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.