‘Dedem Türk… Göçmen karşıtı olamam’

Ali Kemal’in torunu Boris Johnson, Muhafazakar Parti’den milletvekili adayı Ertan Hürer’in destek amacıyla Londra Oakwood’da düzenlediği Türk Gecesi’nde kısa bir konuşma yaptı.


Yaklaşık 100’e yakın konuğun katıldığı gecede Johnson, “Türk dedem Wimbledon’a ayakbastığı için ben burada doğdum. Göçmen karşıtı olmam mümkün değil. Büyükşehir Belediyesi, küçük belediyelerin göçmen yardımlarını daha verimli kullanılması sağlamalı ve denetlenmeli” dedi.


“Neden Ertan Hürer gibi bir Türk bu ülkede milletvekili değil?” sorusuyla konuşmasına başlayan Johnson, İşçi Partili Büyükşehir Belediye Başkanı nam-ı diğer Ken Livingstone’u “Anarşist komunist” diye niteledi…


Londralıların temel sorunlarını iyi bir ev, ucuz bir ulaşım ağı ve geniş yeşil alanlar olarak sıralayan Johnson, belediye başkanı olması durumunda merkez Londra’ya paralı araç girişine son vereceğini ve çevre dostu elektrikli araçların yaygınlaşmasını teşvik edeceğini söyledi.



Johnson, Dr. Tahsin Bilner’e kitabını imzaladı…


Johnson, Londra’nın Avrupa’daki en çok suç işlenen başkent olduğunu belirterek, “Bu durum yalnız huzuru kaçırmıyor aynı zamanda ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. Yapılacağım ilk iş suç oranını düşürmektir. İçişleri Bakanı Jacqui Smith de böylece Hackney’e güvenli bir şekilde gelip, kebabını yiyebilir” dedi.


Londra Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarını verimli kullanmadığını ve israf edildiğini öne süren Johnson, boş vaatlerle seçmeni kandırmadığını belirtti ve Türk toplumundan kendisini desteklemesini istedi.


Nükteli konuşması sık sık alkışlarla kesilen Johnson için daha sonra açık artırma yapıldı ve Türk dansöz’ü sahneye çıkarak geceye renk kattı.

810870cookie-check‘Dedem Türk… Göçmen karşıtı olamam’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.