Dedezade gözyaşlarıyla uğurlandı

Topluma büyük hizmetleri geçen eğitim uzmanı Kelami Dedezade (66) geçen salı günü öğleyin Palmers Green Camii’de yapılan tören sonrasında gözyaşlarıyla Cockfosters bölgesineki Trent Park Cemetery Müslüman Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kıbrıs kökenli Dedezade 13 Temmuz Cuma günü tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

CAMİDE KALABALIK TÖREN

17 Temmuz Salı günü Palmers Green Camii’de öğle namazı sonrasında düzenlenen cenaze törenine kalabalık bir katılım oldu.

Dedezade’nin acılı ailesinin taziyeleri kabul ettiği törene Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Başkonsolos Çınar Ergin, KKTC Londra Başkonsolosu Ülkü Alemdar, Türkiye’nin Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal, North Middlesex Üniversitesi Öğretim Üyesi Andy Maher, okul yöneticileri, Eğitim Konsorsiyumu görevlileri, öğretmenler, dernek temsilcileri ve toplum üyeleri katıldı.

TÖRENDEKİ KONUŞMALAR

Töreni yöneten Süleymaniye Camii imamı Burhan Aygün Dedezade’nin topluma büyük katkıları olan ve sevilen bir kişilik olduğunu belirterek, “Arkamızda yaptıklarımızla anılacağız. Dedezade’nin topluma ve eğime katkıları büyüktür. Ardında devasa bir kimlik bırakarak gidiyor. Dedezade toplumumuzu her manada bizi en güzel şekilde temsil eden birisiydi” dedi.

Törendeki diğer konuşmalar da özetle şöyle:

ABDURRAHMAN BİLGİÇ (TÜRKİYE’NİN LONDRA BÜYÜKELÇİSİ): Eğitim gönüllüsü Dedezade’nin katkıları nesiller boyunca yâd edilecektir. Dedezade İngiltere’nin yanı sıra Avrupa’daki soydaşlarımızın eğitimine de ışık tuttu. İngiltere Türk Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu’na sahip çıkarak Dedezade’ye vefa borcumuzu ödeyebiliriz.

ÜLKÜ ALEMDAR: (KKTC LONDRA BAŞKONSOLOSU): Dedezade toplumun en sevilen ve en değerli üyelerindendi. Dedezade’nin zamansız vefatı toplum için büyük bir kayıp. Eğitime kalıcı katkıları olan Dedezade, tipik bir Kıbrıslı Türk’tü. Eğitim ve Türkçe konusunda özverili çalışmalarıyla ailesine onurlu bir miras bıraktı. Kendisiyle gurur duyuyoruz.

ANDY MAHER (NORTH MIDDLESEX ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ): Üniversitede Dedezade son derece duyarlı, çalışkan, başarılı ve çok özel bir arkadaşımızdı. Eğitime büyük katkıları olan gerçek bir uzmandı. Yardımsever, hoşgörülü kişiliği ile üniversitede sevilen sayılan bir isimdi. Üniversitedeki bütün arkadaşlarının başsağlığı dileklerini iletiyorum.

ESAT DEĞİRMENCİOĞLU (YEĞENİ): Ailemizin büyük kaybı Kelami Dedazede, ailesi için hiçbir fedekarlıktan kaçınmayan ve çok sevilen bir isimdi. Çok hoşgörülü ve iyi niyetliydi. Olaylara olumlu yaklaşır ve yardımseverdi. Mesleğine bağlıydı ve toplum için hayatı boyunca büyük bir özveriyle çalıştı. Ailemizin kaybı büyüktür. Bu acı günümüzde bizi yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

NURİYE MERTCAN (KONSORSİYUM BAŞKANI): Eski başkanımız Dedezade’nin yeşerttiği ve geliştirdiği Konsorsiyum’da onun koltuğunda, üstelik onun bir öğrencisi olarak hizmet etmekten onur duyuyorum. Dedezade’nin bize bıraktığı mirası ve çalışma azmini sürdüreceğiz. Toplumdaki eğitim camiasının kaybı çok büyüktür. Hepimizin başı sağolsun.

ERTUĞRUL TÜRKBİLEĞİ (ARKADAŞI): “Kelam” söz adamı demektir. Arkadaşım ve dostum Kelami Dedezade, kendisini adının anlamına uygun olarak Türkçeye adamış içimizden birisiydi. Eniştesi Ali Rıza Değirmencioğlu ile birlikte 1980’lerin başında kurduğumuz Türk Aile Birliği’ne katılarak toplumun eğitim mücadelesinin her aşamasında yer aldı. İki dilliliğin önemini hepimize kavrattı. Bu toplum Değirmencioğlu ve Dedezade’ye çok şey borçludur.

2210340cookie-checkDedezade gözyaşlarıyla uğurlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.