Delhi’de Hindu-Müslüman çatışmasında 21 ölü

Hindistan’da tartışmalı vatandaşlık yasası nedeniyle başlayan, başkent Delhi’de Hindu ve Müslüman gruplar arasında çatışmalara dönüşen olaylar üçüncü gününde.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk resmi Hindistan ziyaretine denk gelen çatışmalarda, Delhi’de şu ana kadar 21 kişi hayatını kaybetti, 200’e yakın kişi de yaralandı.

Geçen yıl sonunda onaylanan Yeni Vatandaşlık Yasası, Pakistan, Bangladeş ve Afganistan’dan ülkeye gelen ve Müslüman olmayan yasa dışı mültecilere vatandaşlık hakkı tanıyor.

Son çatışmalar, Hindistan’ın başkentinde onlarca yıldır yaşanan en fazla ölümlü olay oldu.

Delhi’de yasaya karşı çıkan ve destekleyen gruplar arasında Pazar günü başlayan çatışamalar, Müslüman azınlığın yaşadığı kuzeydoğu Delhi’de yoğunlaşıyor. Hindu grupların Müslümanların dükkan ve evlerini hedef aldıkları haberleri geliyor.

Hindistan Başbakanı Narenda Modi, olaylarla ilgili ilk kez bugün Twitter üzerinden açıklama yaparak “barış” çağrısında bulundu.

Delhi Eyaleti Başbakanı Arvind Kejriwal ise durumun endişe verici olduğunu belirtti ve ordunun göreve çağrılması gerektiğini söyledi.

Çatışmalar Delhi’nin Müslüman ağırlıklı Maujpur, Mustafabad, Jaffrabad ve Shiv Vihar gibi bölgelerinde yoğunlaşıyor. (BBC TÜRKÇE)

HABERİN DEVAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-51636587

2390370cookie-checkDelhi’de Hindu-Müslüman çatışmasında 21 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.