Demirel destekli ittifak olabilir

DP, SP ve TP’nin 2011 yılındaki genel seçime ittifak yaparak girmesi arayışları yeniden gündemde. Süleyman Demirel de ittifaka yönelik temasları destekliyor.

Yüzde 10 barajının altında oy oranına sahip sağ çizgideki partilerin, 2011’deki seçime ittifak yaparak tek liste ile girme arayışı bir süredir gündemdeydi. TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan ile yaptığı görüşmenin ardından 3 Eylül’de 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i ziyaret etmişti. Bu görüşmeler, dönemin SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un ittifaka soğuk bakması nedeniyle askıya alınmıştı. Erbakan’ın, SP Genel Başkanı seçilmesinin ardından ittifaka yönelik arayışlar yeniden gündeme geldi. Kulislerde, seçime ittifak yapılarak girilmesi yönünde DP Genel Başkanı Cindoruk’a, parti içinde baskı yapılmaya başlandığı belirtildi.

‘Çatı DP olacak’

DP’li kaynaklar, öne çıkan ittifak senaryosunu şöyle özetledi:

“Demirel perde arkasından liderler arasında uzlaşmayı sağlayıcı bir rol oynayabilir. Eğer Cindoruk ile Erbakan anlaşma sağlayabilirse ittifakın çatısı kurulmuş olur. Şener de yer alır. Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan’a, Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker’e, Hak ve Eşitlik partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’na da çağrı yapılır. Merkez sağ, milliyetçi ve muhafazakâr kesim içinden Sadi Somuncuoğlu, İlhan Kesici, Mustafa Özbek gibi bazı isimler de bu ittifak listesinden aday gösterilebilir. İttifak, DP çatısı altında yapılır ve diğer partilerin adayları DP listesinden seçime girerler.”

MİLLİYET

1264070cookie-checkDemirel destekli ittifak olabilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.