“Tüm sol bir araya gelebilir”

Selahattin Demirtaş, “Umut olmadan yaşanır mı?” başlığıyla yayınladığı yazısında yoksulluğa vurgu yaptı, “Tüm sol ve sosyalist güçler bir araya gelebilir” dedi.

Selahattin Demirtaş, “Tüm sol ve sosyalist güçler, bir konferansta bir araya gelerek seçimlerde nasıl ortak bir tutum alabileceklerini tartışabilir” önerisinde bulundu.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, diken.com.tr için “Umut olmadan yaşanır mı?” başlıklı bir yazı yazdı. Yazısında yoksulluğa ve gelir dağılımındaki adaletsizliğe vurgu yapan Demirtaş, “Tüm sol ve sosyalist güçler, bir konferansta bir araya gelerek hem seçime kadar nasıl ortak bir mücadele yürüteceklerini hem seçimlerde nasıl ortak bir tutum alabileceklerini tartışabilir” dedi.

Selahattin Demirtaş, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Parti, hareket, kişi ayırımı yapmaksızın tüm sol ve sosyalist güçler, bir konferansta bir araya gelerek hem seçime kadar nasıl ortak bir mücadele yürüteceklerini hem seçimlerde nasıl ortak bir tutum alabileceklerini tartışabilir. Sol ve sosyalist güçler, hem seçimlerin ardından demokrasinin inşasında nasıl roller alabileceklerini ve hem de emek mücadelesini yeni dönemde nasıl başat hale getirebileceklerini tartışıp netleştirmek ve emekçilerin huzuruna ortak bir tutum belgesi, bir yol haritasıyla çıkmayı başarmak zorundadır.”

2554300cookie-check“Tüm sol bir araya gelebilir”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.