‘Demokrasi zedelenirse ekonomi zedelenir’

Erdoğan, demokraside, asla ”zedelenmeye” tahammül olmadığını belirterek, ”Çünkü demokrasi ile ekonomi at başıdır. Demokrasi zedelenirse ekonomi her zaman zedelenir. Onun için zorlamalarla bir yere varmak mümkün değil” dedi.


Başbakan Erdoğan ve resmi bir ziyaret için Türkiye’de bulunan Estonya Başbakanı Andrus Ansip, yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.


Erdoğan, bir gazetecinin, ”Siz bundan sonra nasıl bir yol haritası planlıyorsunuz? Parti kapatmayı zorlaştıran bir anayasa değişikliği paketi gündemde mi?” sorusunu yanıtlarken, ”Şu anda tabii ki bu işin başındayız. Arkadaşlarımızla değerlendirmeler yapılıyor” dedi.


Kendilerinin taraf durumunda olduklarını ifade eden Erdoğan, hukuki süreç içinde atılması gereken adımlar nelerse bunların atılacağını, süreci devam ettireceklerini söyledi.


Bir gazetecinin, “Yerel seçimlerin öne alınması ve bunun güven tazelemek için genel seçimlerle birleştirilmesi gibi bir takım seçeneklerden bahsediliyor. Gündeminizde böyle bir konu da var mı?” sorusunu Erdoğan, “5-6 ay gibi bir süre seçimin üzerinden geçmiş, önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimi yapacağız. Ondan sonra da zaten referandum ile birlikte başka bir süreç var. Normal zaman ne ise milletvekili seçimleri için, o süre dolduğunda da normal seçimleri yapacağız” yanıtını verdi.


Erdoğan, cuma akşamından bu yana dikkat edilirse, bugün piyasalarda düşüş yaşandığını belirterek, şöyle devam etti:


“Demokraside, asla şöyle bir zedelenmeye tahammül yoktur. Çünkü demokrasi ile ekonomi at başıdır. Demokrasi zedelenirse ekonomi her zaman zedelenir.


Biz hiçbir zaman kızgın, kırgın böyle bir şey içinde değiliz. Çünkü devletin başında olanlar asla böyle bir hakkı kendilerinde bulamazlar.


Onun için biz kimseye kırgın olmadan, kızgın olmadan emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü biz şuna inanıyoruz; halka hizmet, hakka hizmettir. Bu anlayışla yola devam edeceğiz.”

1056830cookie-check‘Demokrasi zedelenirse ekonomi zedelenir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.