Demokratlar: Irak Zirvesi yapalım

Demokratların Temsilciler Meclisi’ndeki lideri Nancy Pelosi ile Senato’daki lideri Harry Reid, salı günkü seçimlerde ABD’lilerin değişimden yana oy kullandıklarını söylediler.

Reid, particiliği bir tarafa bırakıp, ABD’de ve Irak’ta yeni bir yol bulmanın zamanı geldiğini belirterek, “Başkan’dan, Kongre liderleriyle bir Irak zirvesi düzenlemesini istiyorum” diye konuştu.

Reid gibi Bush’tan kutlama telefonu alan ve daha sonra basın toplantısı düzenleyen Pelodsi de, Bush’a partilerüstü bir çalışmayı hedeflediklerini söylediğini anlattı.
ABD tarihinde Temsilciler Meclisi’nin ilk kadın başkanı görevini üstlenecek olan Pelosi, Başkan’ın başarılı olmasının en iyi yol olduğunu ve ABD halkı için birlikte çalışacaklarını umut ettiğini kaydetti.
 
PENTAGON’A ESKİ CIA’CI ATANDI

Öte yandan, ABD Başkanı George W. Bush, Beyaz Saray’da düzenlenen bir törenle, ABD Savunma Bakanlığı’na (Pentagon), eski CIA başkanlarından Robert Gates’i atadığını açıkladı.

George W. Bush, ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in de bulunduğu törenle, Gates’i bu göreve atadığını duyurdu.

Gates’in göreve gelebilmesi için, ABD Senatosu’ndan onay alması gerekiyor. Bu süre içinde Rumsfeld, ABD Savunma Bakanlığı görevini yürütmeyi sürdürecek.

Atama töreninde Bush, Gates’in, baba George Bush’a, Irak ile ilgili Çöl Fırtınası operasyonu sırasında ulusal güvenlik danışman yardımcılığı yaptığını ve bu konuda çok deneyimli bir isim olduğunu söyledi.

1140200cookie-checkDemokratlar: Irak Zirvesi yapalım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.