Deniz Zeyrek: Evdeki hesap her zaman çarşıya uymuyor, karar bozulursa şaşırmayacağım

Gazeteci Deniz Zeyrek, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaya AKP tabanından da büyük tepki geldiğini belirterek “Artık istinaf mahkemesi konuyu hızlı bir şekilde sonuçlandırıp mahkumiyet kararını bozarsa şaşırmayacağım” dedi.
Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçlamasıyla verilen 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezasını köşesine taşıdı.
Bu noktada hakimin, İmamoğlu’nun “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan biten şeylere baktığımızda, tam da 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın” şeklindeki sözlerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya söylendiğini kabul ettiğini belirtelim. Hakim, karardan bir önceki duruşmada şunları söylemişti:
Soylu’ya söylenmediğini söyleyen varsa buraya gelsin. Biraz da gülelim. Herhangi bir çözümleme yapmaya gerek yok. Bu sözü kime söylediği belli. Süleyman Soylu’ya söylemiştir. Ben de o şekilde düşünüyorum.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın söz konusu kararla bir taşla üç kuş vurmayı hedeflediğini dile getiren Zeyrek, bunları şöyle sıraladı:
“– En güçlü rakiplerinden birini tasfiye olacak.
 – Seçim öncesinde milyarlarca lira bütçesiyle İstanbul’u geri alacak.
‘EVDEKİ HESAP HER ZAMAN ÇARŞIYA UYMUYOR’
Zeyrek, devamında şu yorumu yaptı: “Gelin görün ki evdeki hesap her zaman çarşıya uymuyor. AK Parti tabanı dahil geniş kesimler kararı tasvip etmedi. Ortaya büyük bir toplumsal tepki çıktı. YSK’nın ‘Seçim sürecinde rakibi saf dışı kalırsa Erdoğan için referandum yapılır’ mealindeki açıklaması da planları bozdu.
Artık istinaf mahkemesi konuyu hızlı bir şekilde sonuçlandırıp mahkumiyet kararını bozarsa şaşırmayacağım.”
Yazının tamamı
2654960cookie-checkDeniz Zeyrek: Evdeki hesap her zaman çarşıya uymuyor, karar bozulursa şaşırmayacağım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.