Denizlere büyük anma

FOTOĞRAFLAR: SU ESKİOĞLU / HABER: FARUK ESKİOĞLU – DAY MER, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 45’nci yılında Wood Green’deki Dominion Centre’de kitlesel olarak andı.

Canan Sağar ve grubu

6 Mayıs pazar akşamı bin oturum kapasiteli salonun tamemen dolduğu anmaya İngiltere’deki Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumdaki bütün sol renklerin katıldığı gözlendi.

Demiryolu İşçileri Sendikası (RMT) Genel Sekreter Yardımcısı Steve Hedley

Geniş katılımla yapılan anma gecesinde Denizlerin mücadele arkadaşları Aydın Çubukçu ve Mustafa Yalçıner konuşma yaptı. Kardeş Türküleri, Balkan müzik grubu Don Kipper ile Canan Sağar ve grubu da sahne aldı. Slayt gösterisinin de yapıldığı gecede salon sloganlarla inledi.

Balkan müzik grubu Don Kipper

ÇUBUKÇU: DENİZLER ÖRGÜTLÜ MÜCADELE MİRASI BIRAKTI

Denizlerin mücadele arkadaşı Aydın Çubukçu, “45 yıl az bir zaman değil. Her yıl 6 Mayıs onlara bağlılığın daha güçlü ifade edildiği anma oluyor. Denizler her 6 Mayıs’ta bütün dünyada anılıyor” dedi.

Balkan müzik grubu Don Kipper

Çubukçu, “Denizlerin masalsı ve karizmatik karekterlerinden dolayı sevilebileceğini fakat asıl onların bizlere mücadele gücü ve geleceğe attığımız her adımda öncülük ettiği için önemlidir. Onların ölümsüzlüğünün nedeni budur” diye konuştu.

Denizlerin mücadele arkadaşı Aydın Çubukçu

“Türkiye gibi ülkede gericiliğin arttığı, diktatörlüğün koyulaştığı bir ülkede Denizler umut ışığı ve cesaret kaynağıdır. Ne için ve nasıl mücadele edeceğimize dair bize önemli ipuçları bırakmışlardır” diyen Çubukçu şöyle devam etti:

DAY MER Gençlik Folklör Ekibi

“Denizler Che’den başka bir mücadele yöntemi bıraktı. ‘Yaşasın Marksizim ve Leniniz, Yaşasın İşçiler ve Köylüler’ dedi… Bu iki cümle mücadelenin örgütlü halk yığınları tarafından, işçi ve emekçiler tarafından yürütülmesine ilişkin çağrıydı. Kitleleri kucaklayan sıkı disiplinli bir örgüt istiyordu Deniz… Bir yerden başlamak gerektiğini düşünüyordu ve oradan başladı… Şimdi örgütlü halk mücadelesi görevini bıraktı bize. Şimdi onu yapmalıyız. Milyonlarnca insan (referandumda) ‘hayır’ dedi. Bu ‘hayır’, diktatörlüğün suratına vurulmuş bir şamardır. Bu ‘hayır’ er geç zafere ulaşacak olan halkın miladıdır. Yaşasın Halkların Mücadelesi, Yaşasın Devrim! Yaşasın Sosyalizm!”

Denizlerin mücadele arkadaşı Mustafa Yalçıner

YALÇINER’DEN BİRLİĞE ÇAĞRI

Denizlerin mücadele arkadaşı Mustafa Yalçıner de dünyada yaşayan 7 milyar insanı bir kaç yüz milyon kapitalistin sömürdüğünü belirterek “Deniz Gezmiş arkadaşları, Mahir Çayan ve  İbrahim Kaypakkaya’nın hepsini içeren ‘Denizler’ bu haksız sisteme itiraz ettiler. Daha iyi bir dünya için mücadele ettiler” dedi.

Kardeş Türküleri

Denizlerin Türkiyede sömürüye karşı işçi ve köylü örgütlenmesinin bizzat içinde yer aldığını belirten Yalçıner, onların mücadele geleneğinin hayatın her alanında sürdüğünü söyledi.

Türkiye’deki referanduma da değinen Yalçıner, oy hırsızlığına karşın seçmenin yarısının bu gidişata itiraz ettiğini vurgulayarak, “Referandumun bize verdiği mesaj; adı ‘çatı örgütü’ ya da ‘güç birliği’ olabilir ama ne olursa olsun CHP’den TKP’ye her kesim daha demokratik bir Türkiye ortak paydasında biraraya gelmesidir. Bunu başarmak zorundayız. Ayırım yapmadan tüm halkımızı birleşmeye çağırıyorum” diye devam etti.

Kardeş Türküleri

HADLEY: TEK KURTULUŞ SOSYALİZM

Demiryolu İşçileri Sendikası (RMT) Genel Sekreter Yardımcısı Steve Hedley de yaptığı konuşmada, “Denizlerin Amerikan askerlerini denize dökerken yaktıkları ateşi, biz bugün emperyalizme karşı vereceğimiz mücadelenin başlangıcı olarak görmeliyiz” diyerek, halkların gerçek kurtuluşunun sosyalizminde olduğunu söyledi.

DAY-MER Gençlik Komisyonu üyesi Ceren Sağır da yaptığı konuşmada, Denizlerden öğrendikleriyle, günümüzdeki saldırılara karşı mücadele edeceklerini belirtti.

2087910cookie-checkDenizlere büyük anma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.