Depremin faturası 25 can kaybı, 831 yaralı

İzmir’de 6,6 büyüklüğündeki depremde can kaybı 25’e yükseldi, yaralı sayısı ise 831’e ulaştı. 8 binada enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Depremzedeler geceyi sokakta geçirdi.

İzmir’de dün öğle saatlerinde yaşanan deprem sonrası başlatılan arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Depremde 17 bina yıkılırken 9 binada arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. 8 binada ise çalışmalar sürüyor.

Deprem sonrası sık yaşanan artçı sarsıntılar gece boyu da devam etti. 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası en büyüğü 5.1 olmak üzere yüzlerce artçı deprem yaşandı. Bugün sabah saatlerinde de 5.0 büyüklüğünde korkutan bir artçı meydana geldi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı, 25 kişinin yaşamını yitirdiğini, toplam 831 kişinin yaralandığını açıkladı. AFAD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre; depremin ardından 37’sinin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, toplam 521 artçı sarsıntı yaşandı.

SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma sonucunda olmak üzere toplam 25 kişi hayatını kaybetti, İzmir’de 743, Manisa’da 5, Balıkesir’de 2 ve Aydın’da 54 kişi olmak üzere toplam 831 kişi yaralandı. Enkaz altından canlı çıkarılan kişi sayısı ise 100’e ulaştı.

Depremde hayatını kaybedenler arasında İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel’in eşi ve iki çocuğu da bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde zarar gördüğü düşünülen kişiler için yakınlarının 184 SABİM hattını arayarrak bilgi alabileceğini belirtti.

Öte yandan depremzedelerden bir bölümü AFAD ve Kızılay’ın kurduğu çadırlarda geceyi geçirdi. Bazı vatandaşlar da kendi çadırlarında kaldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da İzmir genelinde eğitime bir hafta ara verme kararı aldıklarını açıkladı.

20 TEKNE KURTARILDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı da arama kurtarma çalışmalarına 116 personel, 11 sahil güvenlik botu, 3 helikopter ve 1 dalış timi ile katıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan alınan bilgiye göre depremde 9 tekne battı, 20 tekne Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı, 21 tekne ise karaya oturdu. Sahil Güvenlik Komutanlığınca kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

BARINMA VE BESLENME İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla bölgeye AFAD tarafından 960 çadır, 6 genel maksat çadırı, 4 bin 500 battaniye, 3 bin 672 yatak, 3 bin yastık ve 3 bin çarşaf seti; Türk Kızılay tarafından 2 bin 49 çadır, 51 genel maksat çadırı, 6 bin 888 yatak, 16 bin 50 battaniye ve 2 bin 657 mutfak seti sevk edildi. Ayrıca Türk Kızılay tarafından 112 personel, 137 gönüllü, 27 araç, 5 ikram aracı, 5 mobil mutfak ve 64 bin 345 malzeme (ikram ve içecek) bölgeye gönderildi.

PSİKOSOSYAL ÇALIŞMA GRUPLARI SAHADA

Bölgede hasar tespit çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 325 ve Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 95 personel olmak üzere toplam 420 personel görevlendirilirken, psikososyal çalışma grubundan 95 personelin 23 araç ile deprem bölgesindeki çalışmalarına başladığı kaydedildi. Ayrıca 2 mobil sosyal hizmet aracının bölgeye sevk edildiği belirtildi.

4 İSTASYON KURULDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre İzmir, Muğla ve Aydın’da toplam 87 sahada enerji ve 73 sahada ise servis kesintisi bulunduğuna dikkat çekilerek, “Kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır. Bölgeye toplam 34 mobil baz istasyonu sevk edilmiş olup, ihtiyaç duyulan 4 istasyonun kurulumu tamamlanmıştır” denildi.

Öte yandan depremin ardından sosyal medyada provokatif paylaşımlarda bulunan 6 kişi çeşitli illerde gözaltına alındı. İzmir ve civarında, son 111 yılda 6 ve üzeri büyüklükte 8 deprem yaşandı.

2464530cookie-checkDepremin faturası 25 can kaybı, 831 yaralı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.