Der Spiegel’den Erdoğan’ı kızdıracak haberler

Alman basınında, G20 Zirvesi için Hamburg’a gidecek olan Erdoğan’ın Almanya’da başka bir toplantı yapmasına karşı yazılar yayımlanıyor.

Der Spiegel Online Erdoğan’ı ”Merkel’in sorunlu konuğu” olarak niteledi.

Washington’daki koruma rezaletine atıfta bulunulan makalede, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer’in benzer bir skandalın Almanya toprağında yer bulamayacağı açıklamasına yer verilerek, ”Erdoğan’ın bu korumalarının geleceği düşünülmüyor” ifadelerine yer verildi.

‘ERDOĞAN’IN G20 DIŞINDA TOPLANTI YAPMASI PROVOKASYON OLUR’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Erdoğan’ın taraftarlarına hitaben Almanya’da konuşma yapabileceği açıklamasına da değinilen makalade, Kalın’ın ”G20 Zirve’si dolayısıyla Hamburg’da böyle bir toplantı olmayabilir. Ancak bir başka yerde mümkündür” sözlerine atfen ise, böylesi bir  toplantının ”provokasyon” niteliği taşıyacağı ifade ediliyor.

Erdoğan’ın G20 dışında herhangi bir yerde toplantı düzenleyip, taraftarlarına hitap etmesinin ”arzu edilmediği” ifade edilen makalade,  gazeteci Deniz Yücel ve Meşale Tolu’nun cezaevinde tutulmasının Almanya-Türkiye ilişkilerine zarar vermeye devam ettiğine dikkat çekiliyor.

‘ERDOĞAN ALMANYA’DA İÇ BARIŞA ZARAR VERİYOR’

Koalisyon hükümetinin sosyal demokrat bileşeni SPD’nin iç politika grup sözcüsü Niels Annen’in ”Almanay’da yaşayan Türkiye kökenli insanları Erdoğan’ın siyasi enstruman olarak görmesi, Almanay’daki iç barışa zarar veriyor” sözlerine yer verliyor.

Severin Weiland imzalı makalede en son olarak yine Niels Annen’in, ”Şayet Erdoğan Bey Hamburg’da taraftarlarına Deniz Yücel’in serbest bırakılacağını söylemek isterse, kendisine hızlı bir şekilde toplantı yapma olanağı sağlayabiliriz” sözleri kaydediliyor.

 

2102130cookie-checkDer Spiegel’den Erdoğan’ı kızdıracak haberler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.