Dersim Belediyesi’nde kayyum borcu hacize neden

Dersim Belediyesi’nin maaş, vergi, resim, harç hesaplarına SGK Tunceli İl Müdürlüğü tarafından haciz konduğu duyuruldu.

SGK Tunceli İl Müdürlüğü tarafından Dersim Belediyesinin maaş, vergi, resim, harç hesaplarına haciz kondu. Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu kayyum dönemi borçlarındna kaynaklı olarak SGK borcunu ödeyemediklerini ifade etti.

YASA DIŞI HACİZ

Dersim Belediyesinin, Tunceli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle 5.453.303,30 SGK prim borcu bulunuyor. Bu sebepten dolayı SGK Tunceli İl Müdürlüğü tarafından Dersim Belediyesinin maaş, vergi, resim, harç hesaplarına yasa dışı olarak haciz kondu. Belediye haciz sonucunda personel maaşlarını ödeyemediklerini açıkladı.

“KAYYUM DÖNEMİ BORÇLARINDAN KAYNAKLI SGK BORCUMUZU ÖDEYEMİYORUZ”

Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, Mayıs 2018 tarihinden itibaren SGK prim tutarlarını ödeyemediklerini ifade ederek, “Bu ödeme biz yönetime gelmeden önce de yapılmamaktaydı. Yönetime geldiğimizde kamuoyuyla da paylaştığımız gibi devrolan borçlardan kaynaklı SGK ödemesini gerçekleştirememekteyiz. Belediye kanunun 15. maddesine göre belediyelerin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulamayacağı açık bir şekilde belirtilmiştir. Buna rağmen kanuna aykırı hareket edilerek belediyemizin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulduğu için belediyemiz personelinin maaşları ödenmemiştir” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

2376030cookie-checkDersim Belediyesi’nde kayyum borcu hacize neden

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.