Devlet koruyamadı, ‘Yaban Keçileri’ koruyacak!

Antalya’nın Kumluca ilçesi sınırlarındaki Alakır Vadisi bölgede yaşayanlar ve tüm canlılarıyla yıllardır HES kıskacında. Vadiyi tehdit eden HES’lere karşı hukuk mücadelesi yürüten Alakır Nehri Kardeşliği ve köylüler, Antalya Bölge İdare Mahkemesi’nin bölgeyi doğal sit alanı ilan eden kararıyla sevindiler. Hukuk mücadelesinin bir diğer sonucu da Alakır’daki HES’ler için verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının yürütmesinin durdurulmasıydı. Ancak yargı kararlarının uygulanmamasıyla gündeme gelen vadiyi korumaya kararlı olan Alakır Nehri Kardeşliği’ne Antalyalı doğa sporcularından anlamlı bir destek geldi.

YABAN KEÇİLERİ ALAKIR’I KORUMAYA KARARLI

Antalya Doğa Sporları ve Sanat Topluluğu (ANDOST) ve kendilerine Yaban Keçileri adını veren yürüyüş grubu üyeleri, hafta sonu bölgede yaptıkları eşzamanlı etkinlikle Alakır’ı koruma altına aldılar. Yaban Keçileri grubunun vadinin Kumluca Ovasına açıldığı bölgede gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından ‘Alakır Nehri Özgür Aksın’ yazılı açmasının ardından, ANDOST üyeleri de Alakır II. HES Projesinin hattı üzerinden Karaağaç su kaynağına yürüyerek burada Alakır Nehri Kardeşliği üyeleri tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katıldılar.

‘SU TOPRAKTAN AYRILIRSA VADİ YOK OLUR’

Yaban Keçileri grubu adına burada bir açıklama yapan Turan Güvenç, Alakır’da yapımı planlanan HES’leri protesto etmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Alakır’daki HES projelerinin ikisinin tamamlanmış olduğunu kaydeden Güvenç, diğer HES’lerin de hayata geçmesi durumunda Alakır’ın sularının kanal ve borular içerisine hapsedilerek toprakla olan bağının kesileceğini belirterek, “suyun topraktan ayrılması bu vadinin yok olması demektir” diye konuştu.

1538820cookie-checkDevlet koruyamadı, ‘Yaban Keçileri’ koruyacak!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.