Devrim Muhafızlarına saldırı

İran’ın resmi haber ajansı İRNA ve Devlet televizyonunun haberine göre, Sistan-Belucistan eyaletinde bu sabah yapılması planlanan bir toplantının hazırlıkları sırasında düzenlenen terör saldırısında, Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutan Vekili Tuğgeneral Nurali Şuşteri’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey komutan hayatını kaybetti.
Toplantının bölgedeki ayrılıkçı ve bölücü hareketlere karşı “birlik, beraberlik” içerikli olduğu ve aşiret temsilcilerinin de katılmasının planlandığı belirtiliyor.

İntihar saldırısı ya da uzaktan kumandayla patlatılan bombayla yapılan saldırıda 60 kadar kişinin öldüğü ya da yaralandığı belirtildi.

Saldırının kurbanları arasında sivillerin de olduğu kaydedildi. Saldırıyı kimin düzenlediğine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

CUNDULLAH ÖRGÜTÜ

Sistan-Belucistan eyaletinde daha önce de çok sayıda terör eylemi düzenleyen Cundullah örgütünün saldırıyı yapmış olabileceği düşünülüyor.

Eyalette Abdulmelik Rigi liderliğindeki bölücü ve ayrılıkçı teröristler ile güvenlik güçleri arsında zaman zaman çatışmalar oluyor.

Örgüt, en son Zahidan kentinde 28 Mayıs 2009’da 25 kişinin ölümü ve 119 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan cami bombalanması eylemini üstlenmişti.

1221820cookie-checkDevrim Muhafızlarına saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.