Dışişleri’nden Papadopulos’a tepki…

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un adadaki Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik açıklamaları üzerine, TSK’nın adada düşman olarak ilan edilmesinin hiçbir şekilde barışa hizmet etmeyeceğini söyledi.


Bilman, haftalık basın toplantısında, Papadopulos’un açıklamalarına ilişkin soru üzerine, açıklamalarından Papadopulos’un, Türkiye’nin adayla olan ilişkilerini pek anlamadığının anlaşıldığını ifade etti.


Bilman, şöyle devam etti:


“Zannediyorum Türkiye’nin Yunanistan ve İngiltere ile birlikte garantör ülke olduğunu, Türkiye’nin aynı zamanda anavatan olduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin adadaki varlığının uluslararası anlaşmalardan kaynaklandığını, yasal olduğunu unutmuşa benziyor. Hatırlatmak gerekir ki, TSK’nın adada düşman olarak ilan edilmesi hiçbir şekilde barışa hizmet etmemektedir. TSK’nın bu şekilde hedef gösterilmesi kabul edilemez. Herhalde Papadopulos’un bunları anlaması gerekir.”


SOYER’DEN PAPADOPULOS’A YANIT


KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, “tek düşmanımız Türk ‘işgal’ kuvvetleridir” diyen Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’a yanıt vererek, “Türk askerini düşman gören Kıbrıs Türkünü de düşman görendir” dedi.


Başbakan Soyer, Papadopulos’un, sevgisizliği, çatışmayı ve AB ilkelerine uymayan, ötekileştirmeyi içeren bir konuşma yaparak, Türk askerini “en büyük düşman” ilan ettiğini belirtti.


Papadopulos’un düşmanlığı devam ettirme çabası içinde olduğunu göstermeye çalıştığını ifade eden Soyer, Rum liderin tüm hayatı boyunca adayı Enosis’e götürmek için, Eoka kurucu üyesi olarak göreve başladığını kaydetti.


Böyle birisinin Türkiye’yi, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ve Kıbrıs Türk halkını “düşman” görmesi kadar doğal bir şey olamayacağını kaydeden Soyer, “Çünkü onun bu ham hayalini, bu yanlış hayalini engelleyen, hem Kıbrıs Türk halkının demokratik toplumsal direnişi hem de Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkı yanında duruşu olmuştur” dedi.

1048100cookie-checkDışişleri’nden Papadopulos’a tepki…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.