`Dinsizin de haklarına saygı gösterilmeli`

Barroso, ‘Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması önemli. Teokrasiye karşıyız. Devletin değil ama halkın dini olacaktır. Bireyler ateist de olabilir. Burada bireyin haklarına saygı gösterilmesi önemli. Herkesin inancına saygı gösterilecek. Laiklik bir dinmiş gibi insanlara empoze edilemez. Laiklik, dinin yerini alamaz” dedi.


10-12 Nisan’da gerçekleştireceği Türkiye ziyareti öncesi gazetecilerle bir araya gelen Barroso, ”Biz, Türkiye’nin iç tartışmasına müdahil olmak istemiyoruz. Amacımız, tüm Türkiye ile çalışmak. Burada demokratik yollarla seçilmiş bir hükümet söz konusu” diye konuştu.


Barroso, ”Parlamentoda çoğunluğu bulunan AK Parti’ye kapatma davası açılmasına şaşırdık ve endişelendik” şeklinde konuştu.
Herhangi bir AB üyesinde iktidar partisine karşı kapatma davası açılması durumunda da aynı tepkiyi göstereceklerini belirten Barroso, Anayasa Mahkemesi’nin kararı üzerine verecekleri tepki konusunda şimdiden birşey söyleyemeyeceğini aktardı.
Türkiye’ye şimdiden üyelik tarihi vermenin mümkün olmadığını belirten Barroso, ”Son gelişmeler gösterdi ki, bu (Türkiye’nin üyeliği) zor bir konu” dedi

1057790cookie-check`Dinsizin de haklarına saygı gösterilmeli`

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.