Direkt uçuş rüyası gerçekleşiyor mu?

İngiliz Sivil Havacılık Otoritesi (CAA) ile önemli görüşmeler gerçekleştiren Direct Traveller'in direktörü Ramadan Özdemir, Ercan Havalimanı'na direkt uçuş başvurusu için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, 'Önümüzdeki günlerde başvurumuzu gerçekleştireceğiz. Sonuç ise altı ay içinde belli olacak. Vatandaşlarımıza ve ülkemizi ziyaret edecek yabancılara büyük bir müjde vereceğimizi umut ediyoruz.' dedi.


Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Özdemir, Kıbrıs'taki taraflar arasında geçen görüşmelerin olumlu sonuçları doğrultusunda böyle bir girişimde bulunmayı uygun gördüklerini belirtti. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Dimitris Hristofyas'ın görüşmeleri sonucunda var olan pozitif durumun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Özdemir, 'Kulağımıza gelen olumlu düşüncelerden de güç alarak tüm formaliteleri tamamladık. Başvurumuzu yapıyoruz. En geç 6 aya kadar Kıbrıslı Türklerin en büyük rüyası olan direkt uçuş konusunda CAA'in onayını alacağımızı umuyoruz. İşte o zaman Kuzey Kıbrıs’ı, müşterilerimize göğsümüzü gere gere ayrıcalıklı ve ucuz bir seçenek olarak sunabileceğiz' şeklinde konuştu.


Kuzey Kıbrıs'a direkt uçuşların başlamasıyla birlikte, binlerce İngiliz tatilcinin KKTC'ye rahat ve ucuz bir  şekilde ulaşabileceğini belirten Özdemir, İngiliz havalimanları ile Ercan arasında kurulacak köprüyü ilk müjdeleyen operatör olarak tarihe geçmeyi arzuladıklarını dile getirdi.


'ÇÖZÜM HUKUK YOLUYLA OLABİLİR'


Londra'da faaliyet gösteren insan hakları grubu Ambargoluların başkanı Fevzi Hüssein ise konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şöyle dedi:


'KKTC'ye direkt uçuş, Kıbrıslı Türkler olarak çözülmesini istediğimiz konuların başında yer almaktadır. KKTC'ye direkt uçuş bir insan hakları meselesidir. Umarız Direct Traveller'ın başvurusu olumlu sonuç alır. Ancak bu girişim Kıbrıs'ta devam eden görüşmeler ışığında yapıldıysa olumlu sonuç alınacağı konusunda pek umutlu değilim.'


Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) direkt uçuşa izin verilmediği gerekçesiyle İngiliz Hükümeti'ne açtığı davaya da değinen Hüssein, 'Annan referandumunun ardından Avrupa Birliği'nin Kıbrıs Türklerine verdiği hiçbir söz tutulmadı. İngiltere'nin Avrupa Bakanı Jim Murphy, Wood Green'de Kıbrıslı Türklerle biraraya geldiği toplatıda direkt uçuşları destekleyeceğini söylemişti. Murphy'nin KTHY davasında bizi savunmasını bekliyoruz.' dedi.


Direkt uçuş sorununun Kıbrıs'taki olumlu görüşmeler ışığında çözümünden umutlu olmadığını belirten Hüssein, KTHY davası ile hukuki anlamda bir çözüm elde edilebileceğini düşündüğünü dile getirdi. (Londra Gazete, Suzan Nuri-Sanem Şahin)


FOTOĞRAF.Direct Traveller'in direktörü Ramadan Özdemir

815560cookie-checkDirekt uçuş rüyası gerçekleşiyor mu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.