DİSK: Parti kapatmak akla, adalete ve demokrasiye karşı bir eylemdir

DİSK, HDP’nin kapatılma davası ile ilgili açıklamasında “Parti kapatmak akla olduğu kadar adalete ve demokrasiye karşı da bir eylemdir” dedi.

DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu imzasıyla HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili açıklama yayımlandı. Açıklamada “Ülkemiz ekonomik krizin ve pandeminin ağır toplumsal sonuçlarını yaşarken, yurttaşlar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden bu sorunlara çözüm bulmasını beklerken, meclisteki üçüncü büyük parti olan HDP’nin kapatılması istemiyle açılan dava, demokrasimiz ve geleceğimiz açısından ciddi bir kırılma noktasıdır” denildi.

Türkiye’de seçme ve seçilme hakkının sistematik olarak saldırı altında olduğunu belirten DİSK, İstanbul yerel seçimlerinin tekrar edilmesi, seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atanması ve seçilmiş milletvekilinin vekilliğinin düşürülmesinin seçme ve seçilme hakkına yönelik tehlikenin boyutlarını gösterdiğini vurguladı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğine son vermenin sadece hak ihlali değil, halkın iradesinin gasbı anlamına geldiği belirtilen açıklamada, “TBMM Genel Kurulu’nun duvarında yazan, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesinin ayaklar altına alınmasıdır” denildi.

“AKLA, ADALETE VE DEMOKRASİYE KARŞI BİR EYLEMDİR”
Halkın gündeminde parti kapatmanın değil, ekonomik kriz ve pandemi olduğu ifade edilen açıklamada “Parti kapatmak akla olduğu kadar adalete ve demokrasiye karşı da bir eylemdir. Demokrasinin yerleşik evrensel ilkelerine uyumlu olmayan bir yöntemdir. Evrensel ilkeler bir yana, bizzat bu ülkenin Cumhurbaşkanı, bundan tam 6 yıl önce partilerin kapatılmasıyla esas olarak o partilere oy verenlerin cezalandırıldığını, parti kapatmanın teklif dahi edilmemesi gerektiğini söylemiştir. 6 yılda ne olmuştur da bugün HDP’ye oy veren 6 milyon seçmeni cezalandırmak meşru görülmüştür? 6 milyon seçmeni cezalandırmak, o seçmenler ve onların bugün oy kullanamayan çocuklarına reva görülen adaletsizlik nasıl açıklanacaktır?” ifadelerinine yer verildi.

DİSK, “Bundan tam 18 yıl önce Fazilet Partisi’ni kapatma davasına karşı söylediklerimiz bugün de geçerlidir: ‘Ülkemizi karanlığa çekmek isteyenler artık tüm olaylardan yeterli dersi çıkarmalıdır: Parti kapatma sorun çözmüyor” dedi. EVRENSEL

2501240cookie-checkDİSK: Parti kapatmak akla, adalete ve demokrasiye karşı bir eylemdir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.