Diyarbakır’da F-16 savaş uçağı düştü

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan ve eğitim uçuşu yapan F-16 tipi bir savaş uçağı, piste iniş için yaklaşırken düştü.

Fırlatma koltuğunu kullanarak düşüşten önce uçaktan atlayan pilot, olaydan yara almadan kurtuldu.

Konu ile ilgili Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 19.31’de Mardin yolundan Diyarbakır yoluna yaklaşırken F-16 uçağının düştüğünü belirterek şunları söyledi:

“Uçağımız düşmeden evvel pilotumuz otomatik pilotla kendisini uçağın dışına atmış ve sağ salim kurtulmuştur. Şu an itibarıyla üsse dönmüş ve orada bulunmaktadır. Konu bütün detaylarıyla incelenmektedir. Uçak, uçuşunu bir eğitim uçuşu olarak sürdürmekteydi. Uçuşu tam tamamlamak üzereyken, uçağın düşmesi hadisesi vuku buldu. Bunun kuvvetle muhtemel bir teknik arıza nedeniyle meydana geldiği şeklindedir. Önümüzdeki saatlerde kaza kırım ekipleri de olay yerine intikal ederek bu düşme olayını inceleyecekler.”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada da olayın teknik bir arıza nedeniyle yaşandığının düşünüldüğü ifade edilerek, “Kaza nedeninin belirlenmesi maksadıyla inceleme başlatılmıştır” denildi.

2038190cookie-checkDiyarbakır’da F-16 savaş uçağı düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.