DJ Koray cinayetinde 4’üncü tutuklama

Londra Metropolitan Polisi (MET) DJ Koray cinayetinde 4’üncü zanlının da tutuklandığını açıkladı. Londra’dan yayın yapan Bizim FM’in sevilen DJ’i Koray Alpargin (43) 15 Ekim Cumartesi günü Loughton’daki ormanlık alanda öldürülmüş olarak bulunmuştu.

Alpargin ve Türkiye’den 33 yaşındaki kızarkadaşının 13 Ekim’de evinin önünde beyaz bir minübüs aracılığıyla kaçırıldığı polise rapor edilmişti. MET, olayla ilgili bilgisi olanları yardıma çağırdı. Toplumun sevilen siması olan Alpargin’in arkadaşları sosyal medyada yaptıkları çağrıda suçluların bir an önce bulunmasını istedi.

Londra Polisi’nin verdiği bilgiler şöyle:

“Alpergin’in cesedi, 15 Ekim Cumartesi günü saat 11.55 sıralarında Essex Polis memurları tarafından Oakwood Hill Sanayi Sitesi yakınlarında bulundu. Olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Bir dizi soruşturmanın ardından, memurlar Essex Polisi tarafından keşfedilmeden önce Koray ve 33 yaşındaki bir kadını bulmak için çalıştıkları için soruşturmanın önceliğini MET aldı.

Polis, 14 Ekim Cuma günü saat 13:51’de, çiftin Ebony Crescent, Enfield’deki bir adreste kayıp olduğuna ve önceki geceden beri görülmediğine dair bir rapor almıştı.”

MET, Alpargin’inle birlikte kaçırılan kadının fiziksel bir zarar görmeden kurtarıldığını belirterek ”

16 Ekim Pazar günü Kent bölgesinde cinayet şüphesiyle üç kişi gözaltına alındı ve şu anda sorgulanıyor.

17 Ekim Pazartesi günü de dedektifler, Tottenham bölgesinde cinayet şüphesiyle 55 yaşındaki erkek bir zanlıyı dördüncü kez gözaltına aldı.”

“KATİLLERİNİ TANIYOR OLMALI”

 

Suç Uzmanı Başmüfettiş Kate Kieran, “Bu, çok sayıda suç mahallini içeren son derece hızlı ve karmaşık bir soruşturmadır ve şu anda Koray Alpergin’i öldürmekten dört kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanmıştır

” dedi.

Başmüfettiş Kate Kieran şöyle devam etti:

“13 Ekim Perşembe günü saat 22.30 sıralarında Koray ve 33 yaşındaki bir kadının Ebony Crescent, Enfield’deki ev adreslerinin önünde beyaz bir minibüse bindirildiğini düşünüyoruz.

O sırada o bölgede bulunan ve ne kadar küçük olursa olsun herhangi bir şeyi görmüş olan herkese derhal polise başvurmaları için çağrıda bulunuyorum. Bölge sakinlerini kapı zili kamerasını veya araç kamerası görüntülerini kontrol etmeye çağırıyorum. Küçük ayrıntılar soruşturmamız için çok önemli olduğunu kanıtladı.

Soruşturma henüz çok erken bir aşamada olsa da, Koray’ı kaçıranların muhtemelen kendisi tarafından bilindiği ve bunun rastgele bir saldırı olmadığı savı üzerinde çalışıyoruz.

Enfield ve Essex sakinlerini temin ederim ki, buradaki olaylar zincirini anlamak ve sorumluları adalete teslim etmek için kesinlikle elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

Öte yandan MET, 17 Ekim’de toplumda faaliyet gösteren bazı dernek temsilcileriyle yaptığı toplantıda son gelişmelerle ilgili bilgi aktarımında bulundu ve soruşturmanın en kısa sürede soruçlanması için toplumdan yardım istedi.

AÇIK GAZETE: Alpargin’in acılı ailesi ve dostlarına başsağlığı diliyor, suçluların bir an önce yakalanmasını istiyoruz.

2640670cookie-checkDJ Koray cinayetinde 4’üncü tutuklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.