Dönen PKK’lılar Habur’da bekleniyor…

Irak’ın kuzeyindeki Mahmur kampından Türkiye’ye dönecek olan 4’ü çocuk, 9’u kadın 26 kişi binlerce kişinin katıldığı törenle Türkiye’ye yolcu edildi.

26 kişinin yola çıkmasının ardından bir polis eskortunda onlarca araçlık konvoy eşliğinde, halen gruba nerede katılacakları bilinmeyen, dağdan inen 8 PKK’lıyı almak için kamptan ayrıldı.

Bu arada konvoyda iki aracın çarpışması sonucu bir kaza oldu. Kazada bir kişi öldü, birkaç kişi de yaralandı.
Grubun, birkaç saat sonra Türkiye sınırında yetkililere teslim olması bekleniyor.

SINIR KAPISINDA HAZIRLIKLAR TAMAM

Gelecekler için Habur gümrük sahasında özel yetkili 5 savcı, 1 hakim ve 30 avukatın bulunabileceği salon hazırlandı.
Irak’tan gelecek ve aralarında PKK’lıların da bulunduğu grubun askerlere teslim olmasının ardından Habur Sınır Kapısı’ndaki askeri taburda ifadelerinin alınacağı, sağlık kontrolünden geçirileceği, daha sonra da emniyette ifadelerinin alınacağı bildirildi.

Habur’daki çalışmalar boyunca Şırnak Valisi Ali Yerlikaya ve diğer yetkililer, çalışmalarla yakından ilgilendi.

Öte yandan, aralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Şırnak milletvekilleri Hasip Kaplan, Sevahir Bayındır, Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Batman Milletvekili Ayla Akat’ın da bulunduğu bir grup milletvekili ile belediye başkanı da Silopi ilçesine geldi.

DTP Silopi İl Başkanlığınca Habur Sınır Kapısı’na 2 kilometre uzaklıktaki tır parkının yanındaki alanda Diyarbakır, Şırnak, Silopi, Cizre ve Başverimli belde belediyelerince gönderilen çok sayıda çadır, çadırların bulunduğu alana 30 adet seyyar tuvalet kuruldu.

1221890cookie-checkDönen PKK’lılar Habur’da bekleniyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.