“Dünya Türk Medya Birliği” kurulsun

Ata Atun TÜRK DİLİ KONUNŞAN ÜLKELER MEDYA FORUMU’na Katıldı

Türk dili konuşan ülkelerin medya temsilcileri Ankara’da buluştu. T.C. Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve T.C. Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından, Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu gerçekleştirildi.

21-22 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve KKTC’nin çeşitli Basın ve Medya kuruluşlarından temsilcilerinin de hazır bulunduğu forumda Cumhurbaşkanlığı Danışma Kurulu Üyesi Profesör Dr. Ata Atun da bir bildiri sundu.

Forumun 2. Gününde gerçekleştirilen “Medyanın Kamu Diplomasisi Rolü: Türkçe Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Platformu” başlıklı oturumda, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı , Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi ve KKTC Cumhurbaşkanı Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ata Atun birer konuşma yaptı.

“GÜÇ BİRLİKTEN DOĞAR”

Forumun“Kapanış” konuşmasını yapan Prof. Dr. Ata Atun, Forumun amacının, KKTC’nin de parçası olduğu Türk Devletlerini medya yolu ile kaynaştırmak, aralarındaki iş birliğini arttırmak olduğunu söyledi. “Güç Birlikten Doğar” atasözüne uygun olarak tüm Türk Devletlerinin, Özerk Cumhuriyetlerin, Muhtariyetlerin ve Türk Topluluklarının tüm medya olanaklarını bir çatı altında, iyi bir organizasyonla toplanmasının, Türk Ulusunun dünya üzerinde çok daha sağlam ve söz sahibi bir konuma getireceğini kaydeden Atun, Türk Dünyasındaki Medyanın ve Medya mensuplarının toplanacağı çatının oluşturulabilmesi, sağlıklı ve güvenilir bir iletişim kurulması ve işbirliği yapılması amacı ile “Dünya Türk Medya Birliği”nin kurulması önerisini yaptı.

ÇALIŞMALAR BAŞLATILIYOR

Kapanışta, katılımcıların görüşü ve bilgisine sunulan “Kapanış Bildirgesi”nde Dünya Türk Medya Birliği’nin kurulması çalışmalarının başlatılması kararı dile getirilirken, Prof. Dr. Atun’un önerisinin benimsenmesi üzerine, “Dünya Türk Medya Birliği”nin kurulması çalışmalarının başlatılması kararı alındı. Şubat ayında başlaması planlanan toplantıya Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Türkiye ve KKTC’den gelecek temsilciler katılacağı ve “Dünya Türk Medya Birliği”nin kurulması çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.

1518530cookie-check“Dünya Türk Medya Birliği” kurulsun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.