Dolar düştü, BMW ABD’ye yönlendi

Otomotiv imalat faaliyetlerine ilişkin raporların yayınlandığı “Harbour Report”un yayımcısı uluslararası danışmanlık şirketi Oliver Wyman’dan Greg Gardner, BMW’nin bu kararının dolardaki düşüşten kaynaklandığını, Almanya’da yüksek maliyetlerle üretimin savunulamayacağını söyledi.

BMW’nin, Güney Carolina eyaletinde Spantanburg bölgesindeki fabrikasında çalışan işçi ücretlerinin Almanya’daki işçi ücretlerinden az ve doların düşük olması nedeniyle ABD’de otomotiv üreterek, sermaye birikimi yapabileceğini belirten Gardner, doların düşük olmasının BMW ve diğer yabancı otomotiv üreticilerinin, ABD’deki fabrikalarında kullanacağı malzemenin birçoğunu içerden satın almaya başlayacağı anlamına geldiğini de ifade etti.

BMW sözcüsü Bobby Hitt, geçen ay, BMW’nin ABD’deki fabrikasında 2012 yılına kadar otomotiv üretimini 240 bine yükseltmesinin beklendiğini açıklamıştı.
BMW Personel Daire Başkanı Ernst Baumann da geçen ay, şirketin 2 bin 500 işçiyi işten çıkardığını, yıl sonuna kadar 5 bin 600 işçiyi daha işten çıkaracağını söylemişti.

Bünyesinde “Mini” ve “Rolls-Royce” markalarını da barındıran BMW, ocak ve şubat döneminde bütün dünyada 198 bin 628 araç satmıştı.

1168330cookie-checkDolar düştü, BMW ABD’ye yönlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.