Don Kişot’un 7’nci sayısı çıktı

Ön kapağında çifte vatandaşlık sorununu, arka kapağında da Almanya’daki hakem skandalını işleyen yeni sayıda , her zamanki gibi dünyadaki ve Türkiye’deki güncel olaylar ele alındı.


Viagraman tiplemesiyle çıkardığı albümü birçok ülkede değişik dillerde basılan Ufuk Uyanık’la yapılan bir söyleşinin de yer aldığı dergide tanınmış çizer Vehbi Altunçul, özel Don Kişot bulmacasıyla sayfalarda yerini aldı.


Derginin genel yayın yönetmeni çizer Erdoğan Karayel, başyazısında 1. Uluslararası Karikatür Yarışmasının sergi açılış töreninin yanısıra, bazı gelişmelere de değindi.


Eylül ayından itibaren, AB destekli Leonardo da Vinci programı çerçevesinde, çizer Gökçe Akgül’ün bir yıl süreyle Almanya’da burslu olarak Don Kişot projesi üzerinde çalışacağı 1. Uluslararası Don Quichotte Karikatür Yarışması birincisi Hicabi Demirci’nin, Don Quichotte dergisinin Türkiye temsilciliğini üstlenmesi de, bu sayının sürprizleri arasında yer aldı.


AVRUPA YOLUNDA TÜRKLER


Don Kişot son olarak Almanya’da açılan “Avrupa yolunda Türkiye” konulu sergisiyle sanat gündeminde çok konuşulmuştu.


Don Kişot’tan yapılan açıklamada sergi ile ilgili gelişmeler şöyle aktarıldı:


“Halen devam etmekte olan Stuttgart-Wangen Kulturhaus Arena’daki 1. Uluslararası Don Quichotte Karikatür Yarışması sergisinin bitiminden hemen sonra İstanbul’da 1 Mart Salı günü saat 18.00’de Schneidertempel Sanat Galerisi’nde yinelenecek olan ‘Avrupa yolunda Türkiye’ konulu sergiye usta çizerlerin yanısıra tüm mizahseverler davetli.


Açılış konuşmasında, son dönemlerde karikatüre karşı uygulanan baskı ve yıldırma politikasına karşı bir bildiri okunması bekleniyor. Türk karikatürcülerinin Başbakan Tayyip Erdoğan’a toplu tepkilerinin bir gövde gösterisi haline dönüşmesi beklenen sergide, aynı zamanda karikatürün evrensel gücü bir kez daha vurgulanacak.


Yakın geçmişte 10 Milyarlık ceza alan karikatürcü Sefer Selvi ile Yunanistan’da altı ay hapis cezasına çarptırılan Avusturyalı Haderer’e de desteği içeren bildiride ayrıca, tüm çizerlerden Don Quichotte dergisinin bu konuda açtığı imza kampanyasına destek vermeleri için çağrıda bulunulacak.”

677650cookie-checkDon Kişot’un 7’nci sayısı çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.