Dostluk kazandı

Bursa Atatürk Stadı’nda ilk yarısı da Ay-Yıldızlı takımımızın 2-0’lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada gollerimiz 16. dakikada Halil Altıntop ve 28. dakikada Servet Çetin ile geldi. Milli Takımımız’da Ceyhun Gülselam 33. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Bu galibiyetle A Milli Takımımız grubu 15 puanla 3. sırada , Ermenistan da 4 puan ile son sırada tamamladı.

İki takım için de prestij maçı anlamı taşıyan karşılaşma siyaset gündeminde son günlerde yaşanan hareketlilik nedeniyle farklı anlamlar da taşıdı. Tribünlerde Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın yanı sıra UEFA Başkanı Michel Platini de yer aldı.

AÇILIŞ HALİL’DEN…

A Milli Takımımız gruptaki son maçında golü 16. dakikada buldu. Arda ile sol kanattan gelişen atağımızda, yıldız oyuncunun ceza sahasına yaptığı ortayı iyi takip eden Halil, düzgün bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. 1-0

SERVET’TEN ŞIK GOL…

A Milli Takımımız ve Galatasaray savunmasının değişilmez isimlerinden olan Servet Çetin, Ermenistan ağlarına çok şık bir gol gönderdi. 28. dakikada sol kanattan yapılan ortayı ceza sahası içinde kontrol eden Servet iki rakibine rağmen sol ayağının içiyle topa çok şık vurdu ve topu köşeden ağlarla buluşturdu.

RÜŞTÜ SON DAKİKADA…

Maça Volkan Demirel ile başlayan Fatih Terim, Milli Takıma veda ettiğini açıklayan deneyimli isim Rüştü Reçber’e maçın son dakikalarında şans verdi. 91. dakikada oyuna giren Rüştü tribünlerden de alkış aldı.

HIZLI BAŞLADIK…

19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. gruptaki Türkiye-Ermenistan maçının ilk yarısı, (A) Milli Takım’ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Karşılaşmaya çok iyi başlayan Türkiye, özellikle ilk 25 dakikada rakibini kendi sahasına hapsetti. Sol kanattan Arda, sağ kanattan da Hamit Altıntop ile ataklar geliştiren ay-yıldızlı takım, aradığı golü 16. dakikada Halil ile buldu. Bu arada, milli futbolcuların, gol sevinçlerini Fatih Terim ile paylaştıkları gözlendi. Konuk Ermenistan ise karşılaşmanın ilk yarısında öncelikle gol yememeyi düşünen bir oyun yapısıyla sahada mücadele etti. Orta alanı ve defansı kalabalık tutan konuk ekip, hızlı hücumlarla rakip kaleye gitmeye çalıştı.

KONTROLÜ ELİMİZDE TUTTUK…

10 kişi olan takımımız ikinci yarıda kontrollü bir futbolu benimsedi. Ayağa toplarla oyunun hakimiyetini bir an olsun bırakmayan Milli Takımımız rahat bir tempoda maçı tamamladı. Ermenistan’ın cılız atakları ise sonucu değiştirmedi.
(SporX)

726010cookie-checkDostluk kazandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.