Dövizdeki yangın sürüyor: Euro 25TL’yi solladı

TL dün dolar karşısında %7.2 ile 2021 sonundaki kur krizinden beri en büyük günlük değer kaybını yaşarken; işlemciler dünü kamunun yön belirleyici olduğu bir yapıdan daha serbest piyasaya geçiş dönemi olarak gördüler.

Seçimlerin ardından sürdürülemez eleştirilerinin odağı olan ekonomi programları da dahil ekonomideki sorunlarla mücadele etmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek’i atadı.

Kulislerde bu konuşuluyor: Merkez Bankası Başkanlığı’na yapılacak atama, döviz kurlarındaki yükselişten dolayı gecikti Kulislerde bu konuşuluyor: Merkez Bankası Başkanlığı’na yapılacak atama, döviz kurlarındaki yükselişten dolayı gecikti

Şimşek dünkü mesajlarında, öngörülebilirliği artırmak için “kurallar temelinde politika yapıcılığına bağlılığımızı teyit ediyoruz” derken, ilk önceliğini “ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamak” olarak ifade etti.

Tüm bu gelişmelerin ışığında döviz kurlarındaki yangın ise bugün de sürüyor…

Dolar ve euro yeni güne bir kez daha rekorlar serisiyle başladı. Dolar 23,31 seviyesine yükselirken, Euro 25,45’den işlem görüyor.

2694900cookie-checkDövizdeki yangın sürüyor: Euro 25TL’yi solladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.