DP Başkanı Ataoğlu’ndan: Seçme seçilme hakkı sözü

DP Başkanı Fikri Ataoğlu Londra’daki toplum üyelerine seslenirken “Seçme seçilme hakkı” sözü verdi ve Kıbrıs festivallerinin birer ay arayla yapılmasının daha uygun olduğunu söyledi.

Ataoğlu Londra halk buluşması’nda toplum üyelerine seslendi soruları yanıtladı. İngiltere Kıbrıs Türk Vakfı ve İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası organizasyonu ile “628-630 Green Lanes, Tottenham, London N8 0SD” adresindeki TCCA’da kalabalık bir katılımcıya seslenen Ataoğlu, “Ben ve ekip arkadaşım size desteğe hazırız, yeter ki sizden bilgi ve talep gelsin” dedi.

DP Başkanı Ataoğlu özetle şunları söyledi:

– Gençlerle görüştük, eğitim ataşesiyle de görüş alışverişinde bulunduk. Bunu ve çözümlerini Kuzey Kıbrıs’ta ilgili bakanlıklara ileteceğiz.
– Oluşturduğumuz gölge bakanlık sistemiyle alternatif program ve radikal kararlarımızı ilgili bakanlara sunacağız.
– Belediye lideri Nesil Çalışkan ile görüştük. Onun varlığı bizim gururumuzdur. Londra’daki gücümüzün oluşmaya başladığını gösteriyor. Bu gücü daha ileri nasıl götürebiliriz diye kafa yormalıyız. Buradaki siyasi gücümüzü ne kadar çok artırırsak KKTC’nin eli de güçlenir.
– DP olarak yurtdışında yaşayan vatandaşların seçme seçilme haklarına sıcak baktık. Temsilcilerle formüle etmemiz gerekiyor. Seçilme hakkında Anayasa değişikliği gerekiyorsa ona da hazırız.
– Festivaller konusunda iki festivalin birer hafta arayla olmasıdır. Bundan sonra bu süreyi 4-6 hafta olabilirse bizlerin de katılma şansı artar.
– Eğitimdeki eksiklikleri buradaki okullara katkıyı birlikte çözeceğiz.
– İngiltere’deki nüfusumuzun saptanmasını önemsiyoruz, çeşitli yöntemlerle yaklaşır bir bilgiyi edinebiliriz.
– KKTC’nin tanıtımı ve KKTC’ye İngiltere’den giden turistin artırılması için yaşamın her alanında KKTC tanıtımlarını yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda Enfield Belediye Lideri Çalışkan da bölgesinde gereken desteği verme sözü verdi.

2396310cookie-checkDP Başkanı Ataoğlu’ndan: Seçme seçilme hakkı sözü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.